RESULTATERFINANS

Oslo Børs: IT best i november

Ved siden av grunnfond har IT vært bransjen som har hatt den beste kursutviklingen i november - det vil si IT-indeksen har falt minst. På månedens siste børsdag steg IT-indeksen med 10,8 poeng til 1.261 poeng.

Herman Berg
28. nov. 1997 - 18:52

Mens totalindeksen har falt 4,8 prosent i hele november, er fallet på IT-indeksen kun på 0,41 prosent i løpet av en spesiell måned på Oslo Børs, utløst ved urolighetene i Øst-Asia.

Tandberg Data (TAD) har kommet med gode meldinger gjennom et resultat før skatt i tredje kvartal på 22,8 millioner kroner ved inngangen til måneden, en OEM-avtale med Compaq, pluss en svært positiv analyse fra Dataquest i går. Meglerforetaket ABG Securities spår i digi.no i dag at prisen innen 12 måneder skal være 103 og TAD hadde i dag en oppgang på 1,26 prosent. Ved slutten av forrige måned var kursen cirka 76 kroner, mens aksjen i dag endte på 81 kroner.

MultiMedia Publishing (MMP) er et annet selskap som har avgitt positive meldinger denne måneden om en mulig fusjonspartner. Selskapet opplevde sterk prosentvis framgang i dag, fredag (5,26 prosent), men aksjen steg likevel bare med 0,4 kroner til 8 kroner.

Tandberg-avleggeren Ask opplevde kraftig kursfall da Jan Haudemann Andersen solgte seg ut den 7. november til en kurs på 62 kroner. Selskapet har sakte, mens sikkert krøpet oppover igjen til dagens sluttkurs på 59 kroner.

PC Systemer sliter og nådde et nytt bunn-nivå tirsdag denne uken på 14 kroner (men gjorde det bra i dag med en oppgang på 3,45 prosent). Opticom som hadde en super måned i oktober med en topp på over 230 kroner ettet inngåelsen av en avtale med Lucent Technologies og startet denne måneden friskt med en kurs på 179 kroner etter meldingen om et joint venture med spillprodusenten Eidos. Ved stengetid på Oslo Børs i dag ble Opticom-aksjen notert til 155 kroner.

Etter nedgangen i begynnelsen av måneden spratt Super Office-aksjen opp med nærmere 9 prosent den 17. november. I dag kom meldingen om at Super Office kjøper sin nederlandske distributør Generator til en overpris på 26 kroner per aksje. Kursen på Oslo Børs er 17 kroner og to analytikere digi.no har snakket med synes det er merkelig at hollandske investorer er villige til å betale en så høy pris for aksjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.