Oslo Børs mandag: Norman fortsetter oppover

Norman Data Defense ble igjen børsvinner mandag og selskapet er for første gang priset høyere enn ved børsintroduksjonen. IT-indeksen forøvrig falt på nedgang i de tunge selskapene.

Det lovet godt da børsen åpnet mandag morgen: Både total- og IT-indeksen åpnet positivt etter oppgang på de amerikanske børsene fredag. Utover dagen stilnet imidlertid optimismen hen, og for selskapene endte dagen totalt med en liten nedgang på i underkant av ett punkt, til tross for USA-drevet oppgang også mot slutten av dagen.

Dagens store vinner ble igjen Norman, som steg med nye 4,50 kroner til 40,50. Dette er ny toppnotering for selskapet etter at det ble notert på Oslo Børs' SMB-liste i begynnelsen av august.

Oppgangen skyldes ifølge en analytiker etterdønninger etter meldingen om samarbeidet med Svenske Nexus, som ble offentliggjort i forrige uke.

Bortsett fra Norman var det ingen riktig store bevegelser blant IT-selskapene. Likevel falt IT-indeksen totalt sett, grunnet svak nedgang i de tunge selskapene på indeksen. Både Merkantildata, Tandberg Data og Opticom falt mandag.

- Disse selskapene har svært høy kapitalisert verdi, og en nedgang her betyr langt mer enn bevegelser i små selskaper som Norman Data Defense, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt.

Omsetningen ved Oslo Børs mandag var moderat - det ble total omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,24 milliarder kroner.

Til toppen