Oslo Børs onsdag: Intel dro ned

Intels skuffende kvartalsresultater bidro til å dra ned Oslo Børs' IT-indeks torsdag. Verst gikk det med Norman som falt med hele 14 prosent til 45 kroner. Ask-aksjen holdt seg stabil, tross nok en runde med knalltall.

Intels skuffende kvartalsresultater bidro til å dra ned Oslo Børs' IT-indeks torsdag. Verst gikk det med Norman som falt med hele 14 prosent til 45 kroner. Ask-aksjen holdt seg stabil, tross nok en runde med knalltall.

Det var ingen stor dramatikk på Oslo børs onsdag men både total- og IT-indeksen falt svakt etter fall på de amerikanske børsen. Det var chip-giganten Intel som sørget for mesteparten av nedgangen, men likevel var det større fall i totalindeksen enn i IT-indeksen isolert. Indeksene sluttet på henholdsvis 8,25 og 6,24 poeng under tirsdagens sluttnoteringer.

Blant IT-selskapene var mesteparten av spenningen knyttet til Ask som onsdag morgen leverte resultatene for tredje kvartal. Selskapet innfridde som normalt forventningene og vel så det, men likevel ble det ingen stor oppgang for Ask-aksjen onsdag.

- De reduserte driftsmarginene skremte nok mange, sier en analytiker til digi.no.

Ask økte omsetningen sin fra 85 millioner i tredje kvartal 96 til 160,2 millioner i 1997. Resultat før skatt økte fra 27,8 millioner til 33,3 millioner. Kursen på Ask steg med 5,50 kroner til 205,50 - tilsvarende 2,75 prosent - og var den nest mest omsatte aksjen onsdag.

Teleselskapet NetCom GSM (forøvrig ikke med på IT-indeksen) nådde ny topp på 144 kroner onsdag, og det er sterke forventninger knyttet til resultatfremleggingen mandag.

- Jeg tror det blir oppfattet positivt at framleggingen er skjøvet frem til mandag. Dette betyr oftest at det ikke dreier seg om dårlige resultater, sier analytikeren.

På minussida onsdag stilte Norman i en egen klasse med et fall på 14,2 prosent.

- Dette skyldes muligens at Mc Afee og Network General fusjonerte, sier analytikeren, som ikke ser noe dramatisk med bevegelsene i Norman.

- Det er vanskelig å gjøre seg opp en mening om dette selskapet før fjerde kvartal. Det er først da ledelsen har lovet at den negative resultattrenden skal snu, sier analytikeren.

Også Iterated falt i dag og er nå nede i 86 kroner, like over det nivået aksjen ble handlet på på introduksjonsdagen. Iterated har falt sammenhengende siden begynnelsen av forrige uke, da det ble foretatt en presentasjonen av selskapet.

Aksjer og grunnfondsbevis for nesten 1,6 milliarder kroner skiftet eier på Oslo Børs onsdag.

Til toppen