BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs onsdag: IT til himmels

Sterk oppgang i Context Vision, Ask og Visma førte Oslo Børs´ IT-indeks opp drøyt 20 punkter til enda en ny toppnotering onsdag.

Eirik Flaa
1. okt. 1997 - 20:37

IT-indeksen var jevnt opp hele onsdag og etter en fenomenalt sterk avslutning endte indeksen opp 20,06 punkter til 1.242,58. Dette til tross for at også gårsdagens avsluttet med ny toppnotering.

Best ut blant IT-selskapene kom svenske Context Vision, som var opp 8,45 prosent. Selskapet har hatt en formidabel kursvekst siden noteringen, og nå gjenstår det å se om dagens nykommer Iterated Systems kan gjenta suksessen. Iterated driver i likhet med Context Vision med programvare for elektronisk billedbehandling.

Men mens Context Visions teknologi er beregnet for det medisinske markedet, har Iterateds teknologi et bredere nedslagsfelt. Iterated henvender seg til alle typer virksomhet som lager produkter for billedbehandling, men opererer til gjengjeld i et marked der flere aktører er på banen.

Dagens børsintroduksjon bød ikke på de helt store overraskelsene fra Iterated, og kursen lå stabilt på i overkant av 80 kroner i hele dag. Sett i forhold til emisjonskursen betyr dette en oppgang på i overkant av 10 prosent.

Kursoppgang ble det også for Visma og Ask i dag 6,90 og 4,95 prosent. For Visma er denne type variasjoner helt normalt, men oppgangen i Ask er verd å merke seg.

- Oppgangen vi har sett i Ask den siste tiden har flere forklaringer. Selskapet styrket tilliten med sin lansering av A6 projektoren i går og i tillegg forventes det svært gode kvartalsresultater. Dessuten går det et rykte om at selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt.

Det var få negative overraskelser onsdag, med unntak av SuperOffice og EDB som falt med henholdsvis 7,32 og 5,26 prosent. Aktiviteten var også svært høy og i løpet av dagen ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,75 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.