Oslo Børs onsdag: Økt aktivitet - MMP vinner

Det var relativt stor aktivitet på Oslo Børs onsdag, noe som ikke minst skyldes stor aktivitet rundt P4-aksjene etter at Endre Røsjø og Tharald Brøvig solgte 750.000 aksjer hver - omlag 9,3 prosent - av selskapet. IT-indeksen falt noe, men et IT-selskap ble børsvinner: Multimedia Publishing.

Det var relativt stor aktivitet på Oslo Børs onsdag, noe som ikke minst skyldes stor aktivitet rundt P4-aksjene etter at Endre Røsjø og Tharald Brøvig solgte 750.000 aksjer hver - omlag 9,3 prosent - av selskapet. IT-indeksen falt noe, men et IT-selskap ble børsvinner: Multimedia Publishing.

Det var en relativt stor aktivitet på Oslo Børs i dag, men en stor del av aktiviteten kan tilskrives store volumer i Storebrand og P4 - de klart mest omsatte aksjene onsdag. Røsjø og Brøvigs spredningssalg i P4 Radio Hele Norge ASA ble gjennomført for å øke likviditeten i aksjen og for å innfri styrets ønske om en mindre konsentrert aksjonærstruktur i selskapet.

Etter salget eier Røsjø og Brøvig henholdsvis cirka 2,17 og 2,1 millioner aksjer, eller omlag 26,5 prosent av aksjene i selskapet. P4 ble også en av dagens kursvinnere med en oppgang på 3,1 prosent.

I alt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for tilsammen 1,59 milliarder kroner på Oslo Børs på en dag der totalindeksen endte på 1312,35 som er 0,2 prosent høyere enn tirsdagens sluttnotering.

Like før det norske markedet stengte, pekte pilene til værs på Wall Street, noe som løftet totalindeksen på Oslo Børs med 0,1 prosent. Ved børsens stengetid hadde Dow Jones-indeksen steget 0,5 prosent og lå over 8000 punktersgrensa. Spørsmålet er om den stopper på rett side av streken og gi et signal om fortsatt oppgang.

Skipsindeksen, som dro lasset i går, hadde også i dag den sterkeste framgangen, mens bransjeindeksen, IT og eiendom, falt noe.

IT-indeksen endte på 1185,8 ned 0,64 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

Det var likevel et IT-selskap som havnet på toppen av vinnerlista på Oslo Børs onsdag. Multimedia Publishing hadde den sterkeste kursutviklingen av samtlige med en økning på 14,3 prosent.

Oppgangen kan ene og alene tilskrives at selskapet har funnet seg en ny administerende direktør og at flere av de ledende ansatte har kjøpt aksjer (se "Relevante artikler" til høyre på denne siden). Når innsidere i et selskap kjøper aksjer tolkes dette vanligvis positivt i markedet. Styremedlem Halvor Isaksen og styreformann Birger Nilsen kjøpte begge aksjer i eget selskap i dag - henholdsvis i volum på 50.000 (kurs 7 kroner) og 30.000 (kurs 8 kroner) aksjer. Alt i alt ble det omsatt 405.600 MMP-aksjer iløpet av onsdagen.

Også Norman Data Defense fortsetter oppgangen. Det er mulig det skyldes at børsen ble gjort oppmerksom på at selskapets antivirusprogram Norman Virus Control scoret 100 prosent i Virus Bulletins nyeste test av dataviruset ItW. Norman-aksjen gikk iallfall opp 3,7 prosent til 43 kroner, og over 188.000 aksjer skiftet eier iløpet av dagen.

Scana Industrier ble dagens kurstaper etter at selskapet advarte markedet om dårligere resultat i tredje tertial enn ventet. Sensonor var det IT-selskapet som kom høyest på taperlista med en nedgang på 3,67 prosent til ny kurs 53 kroner. Nedgangen skyldes blant annet en melding om at innsidere selger. Vel 66.000 Sensonor-aksjer ble omsatt.

Ellers er det verdt å merke seg at over to millioner aksjer i Alphatron Industrier skiftet eier. Alphatron-aksjen gikk også sterkt opp - 4,96 prosent - til ny notering på halvannen krone. Selskapet havnet som en god nummer to blant IT-selskapene på vinnerlista - totalt en sjetteplass.

Dollaren (7,1925) svekket seg i forhold til andre valutaer, deriblant den norske krona, tyske mark (403,5500) og japanske yen (5,9893).

Til toppen