Oslo Børs: Rykk tilbake til start

Handelen i aksjer på Oslo Børs var i dag en runde med monopol der dagen begynte raskt opp, men falt tilbake til sitt utgangspunkt ved slutten av dagen.

Handelen i aksjer på Oslo Børs var i dag en runde med monopol der dagen begynte raskt opp, men falt tilbake til sitt utgangspunkt ved slutten av dagen.

IT beveget seg som normalt mest av alle indeksene på Oslo Børs. Det har den gjort nesten hver dag gjennom hele det siste året, og det er ikke så mye som tyder på at volatiliteten i IT-bransjen skal avta. Mye av skylden kan man nok legge på Opticom som har vandret til dels mye opp og ned i kurs. Men i dag var det likevel helt andre aksjer som stod i fokus. Og det var til dels meget tett mellom IT selskapene på taperlisten. Av de ti øverste taperne var hele åtte notert på en av IT-listene.

Aller øverst fant vi Office Systems ( - 11,5 prosent ) som på mandag skilte ut Office Line (steg 78 prosent idag). Dette selskapet på sin side har opplevd en meget hyggelig opptur siden børsintroduksjonen.

Like under på tapersliten finner man Intellinet ASA (-8,2 prosent ) og InfoStream AS (-7 prosent). Også Scandinavia Online AS(-6 prosent) som la frem sitt kvartalstall før børsåpningen i dag, fortsatte sin nedtur. Aksjen endte dagen på 62 kroner, som er nesten 50 prosent av hva aksjen ble introdusert til markedet for 115 kroner. I mellomtiden har aksjen vært priset til over 170 kroner, og dagens kurs er naturlig nok enda en bunnotering som verdsetter selskapet til kun 36 prosent av hva den var på toppen.

Mest omsatte aksje var InFocus som ble livlig handel i prehandel. Totalt byttet aksjer for 175 millioner kroner hender i selskapet. Rett bak finner vi Opticom, der det ble omsatt for 170 millioner kroner.

Til toppen