Oslo Børs samarbeider med Hegnar

Trygve Hegnar-eide Finansavisen og Oslo Børs skal sammen profilere den internettbaserte presentasjonstjenesten "Financialhearings." Oslo Børs vil oppfordre de noterte selskapene om å bruke tjenesten, som selges av Finansavisen. Men iMarkedet, som sender live fra de store presentasjonene over nettet, er svært kritisk til samarbeidet mellom de to aktørene.

Tirsdag kom meldingen om at Oslo Børs og Finansavisen skal samarbeide om å profilere den nettbaserte informasjonstjenesten "Financialhearings." Dette er en tjeneste som selskaper kan kjøpe fra Finansavisen, og som gjør at presentasjonen blir sendt over nettet.

Finansavisens egen "Investor Relation for Hire" skal også være behjelpelig med å lage et helt konsept, hvis selskapene skulle ønske dette.

Oslo Børs skal i henhold til avtalen med Finansavisen oppfordre selskapene om å ta dette i bruk, og de skal profilere produktet samt ha en lenke til Financialhearings.com på sine hjemmesider.

- Vi i Oslo Børs mener at dette var et godt tiltak, det er med på å knytte investorer og selskapene bedre sammen, og skape økt forståelse for selskapene på børsen, sier Bernt Bangstad, informasjonssjef ved Oslo Børs.

Han ser ingen betenkeligheter med å gå inn på en slik avtale med Finansavisen.

- Dette kunne ha vært en hvilken som helst annen aktør, sier Bangstad til digitoday.no.

Den norske finansnettjenesten iMarkedet.no har som en del av sitt tilbud live sendinger via web fra selskapspresentasjoner, gjerne i tilknytning til kvartalsresultater. iMarkedet fikk imidlertid ikke lov til å filme presentasjonen fra det norske industriselskapet Tomra, på grunn av at arrangementet var i regi av Finansavisen og financialherings.com.

- Tomra sa til oss at det var et krav fra financialhearings.com (og Finansavisen - jour.anm.) at de skulle ha eksklusivitet til å sende dette på nettet, sier Are Slettan, som er ansvarlig redaktør for iMarkedet, til digitoday.no. Han mener det er naivt å tro at dette ikke kommer til å være fremgangsmåten til presentasjonsselskapet også i fremtiden.

I en kommentar skrev Trygve Hegnar at det var det samme som gjaldt med rettigheter for denne typen presentasjoner som det er for Fotballforbundet- som eier rettighetene til fotballkampene i Norge.

- Jeg er veldig betenkt over at Oslo Børs setter sitt stempel på dette, sier Slettan.

Trine Sande, som er Investor Relations i Finansavisen, og som er ansvarlig for financialhearings.com i avisens regi, sier at hvem som helst er velkommen til presentasjonene.


Men hun tilbakeviser at selskapspresentasjoner er åpne møter hvor alle som vil kan delta.

- Noen selskaper vil kanskje ikke at det skal svirre ti web-kamera rundt om i lokalet mens de presenterer konseptet, sier Sande til digitoday.no. Hun ser heller ingen betenkeligheter med at Finansavisen og Oslo Børs samarbeider på dette feltet.

Denne oppfatningen deles av Bangstad, som sier at denne måten å gjøre presentasjoner på er godt etablert i Sverige og flere land i Europa, deriblant England. I en pressemelding fra Finansavisen og Oslo Børs heter det at hele 800 presentasjoner vil bli gjennomført gjennom "financialhearings", da i regi av svenske Finanstidningen.

Tungvekteren Financial Times er dessuten med på samarbeidet som også den finske avisen TalousSanomat.

Bernt Bangstad sier til digitoday.no at det har vært penger med i bildet i dette samarbeidet. - Det har vært en transaksjon, men hvilken vei, når eller hvor vil jeg ikke kommentere.

Han vil heller ikke kommentere hvor mye penger det er å snakke om.

Til toppen