BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs: Tandberg Data på topp - Norman på bunn

Tandberg Data fortsatte oppgangen i dag og endte på rekordhøye 185 kroner, etter at markedet hadde fordøyd samarbeidsplanene med Imation skikkelig. Ny ledelse ga også oppgang for Visma, mens Norman Data Defence fortsatte å falle.

Eirik Flaa
19. aug. 1997 - 18:46

Tandberg Data hadde tirsdag en grundigere presentasjon av samarbeidsavtalen med Imation Corporation, noe som tydelig falt i smak hos investorene på Oslo Børs. Kursen til steg jevnt og trutt og endte til slutt på rekordhøye 185 kroner, opp 17 kroner fra gårsdagen. På to dager har aksjen steget med 23 kroner.

Oppgang ble det også for Visma etter at det ble kjent at det tapsrammede selskapet overtok Cinets administrerende direktør Øystein Moan. Det kom også frem at selskapet hadde opparbeidet seg en solid ordrereserve i sommer, og totalt sett flyttet disse opplysningene Visma-aksjen opp 45 øre, til 4,25 kroner.

SuperOffice ble dagens børsvinner og endte opp 14,89 prosent til en sluttnotering på 29 kroner. Volumet på SuperOffice-aksjen var imidlertid relativt beskjedent - bare 8000 aksjer skiftet eier tirsdag.

Verst ut blant IT-selskapene kom Norman Data Defence Systems som ser ut til å falle uten stopp. Norman har siden noteringen falt med 12 kroner, inkludert de fire kronene kursen falt i dag. Norman-aksjen endte dagen på 28 kroner.

Det var ingen makrotall som forstyrret utviklingen ved børsen i dag og totalt endte IT-indeksen på 1165,7 - en solid oppgang fra gårsdagen som endte på 1148,76.

- Dagens oppgang er snarere en korrigering av gårsdagens nedgang, enn en trend, sa en megler til digi.no etter børsen stengetid i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.