BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs tirsdag: Få nyheter

Totalindeksen på Oslo Børs falt tirsdag med 0,3 prosent etter en svak utvikling blant de tunge industriaksjene. Også IT-indeksen dalte - ned 0,35 prosent til 1193,45 - på en stille dag uten de store nyhetene. Men store nyheter er i vente: Ark bekreftet i dag at de er i forhandlinger med en stor industriell aktør "om oppkjøp som de vurderer som positiv for Arks videre vekst".

Øystein Kvistad
23. sep. 1997 - 20:15

Sitatet ovenfor er sakset fra en børsmelding Ark sendte ut tirsdag ettermiddag. En analytiker sier til digi.no at formuleringen "vurderer som positiv [...]" er interessant fordi den ofte brukes i sammenhenger der et selskap er i forhandlinger om å bli kjøpt opp snarere enn når selskapet selv er ute for å kjøpe.

Både Dagens Næringsliv og Finansavisen skrev tirsdag at Ark er i forhandlinger om oppkjøp av PC-produsenten Cinet. Spørsmålet er om det er dét som er den store saken. Kilder sier til digi.no at Ark godt kan tenkes å fusjonere med Cinet, men da i et nytt selskap der den nederlandske giganten Getronics - som eier Cinet - blir eier. Getronics kjenner godt til Ark fra samtaler Getronics hadde med Ark-selskapet Skrivervik Data i tiden før Ark gikk på børs.

Getronics-gruppen er en av de største aktørene på IT- og telekomområdet i Europa med et årlig salg på over 500 millioner pund (ca. 5,8 milliarder kroner) og over 4.000 ansatte.

Foreløpig har konsernsjef Jan-Erik Standahl i Ark klart å unngå lekkasjer om hvem de er i forhandlinger med, men for å forklare suspensjonen av Ark-aksjen på Oslo Børs måtte han tirsdag bekrefte at det pågår forhandlinger med en stor industriell aktør om fusjon eller oppkjøp.

"For å unngå uønskede spekulasjoner og av hensyn til den industrielle parts behov for konfidensialitet, har ledelsen i Ark ASA bedt Oslo Børs om midlertidig suspensjon inntil et reelt informasjonsgrunnlag foreligger. Utfallet av forhandlingene ventes å foreligge innen noen få dager", heter det i børsmeldingen.

  • Blant de øvrige IT-selskapene på Oslo Børs var det små utslag å registrere tirsdag. Agresso Group steg riktignok med 2,63 prosent - trolig en etterdønning av fredagens melding om at fusjonsplanen med Ampersand Norway AS går i boks. Volumet var imidlertid ikke avskrekkende høyt - kun 18.000 aksjer skiftet eier. Bare som følge av fusjonen vedtok styret fredag å forhøye aksjekapitalen i Agresso Group med 2,9 millioner kroner ved utstedelse av 1,45 millioner nye aksjer.
  • Høyest på vinnerlista av IT-selskapene kom SuperOffice på en femteplass. Aksjen steg tirsdag med 4,48 prosent til 21 kroner.
  • Totalindeksen falt tirsdag med 0,3 prosent til 1309,8 og igjen var det skipsindeksen som var den delindeksen med sterkest framgang. Det som dro totalindeksen ned var industriaksjene. Industriindeksen falt med 0,7 prosent på en dag der kursfall for store selskaper som Elkem, Aker Maritim og Nera veide tyngst.
  • Ved Oslo Børs' stengetid klokken fem hadde Dow Jones-indeksen falt med 0,4 prosent, noe som var med på å svekke det norske markedet.
  • Aktiviteten var litt lavere enn normalt og totalt ble det handlet aksjer og grunnforndsbevis for tilsammen 1,11 milliarder kroner.
VINNERNE AKSJER ENDRING I PROSENT
MEC - Medi-Cult 10,91
MMP - MultiMedia Publishing 8,33
KEN - Kenor 6,76
FOU - Fountain Oil 4,65
SUO - SuperOffice 4,48
BEL - Belships Co. ,17
MSL - Mosvold Shipping Ltd. 3,57
AVA - Avantor 3,33
SCI - Scana Industrier 3,26
TAPERNE AKSJER ENDRING I PROSENT
IBY - IBY Eiendom -10,00
OCR - Ocean Rig -8,78
KOG - Kongsberg Gruppen -5,19
MIN - Minard -5,00
NATT - Nordic Am. Tanker Sh. -4,44
MHO - Media Holding -4,00
ELK - Elkem -3,97
HYD - Hydralift -3,77
STN - Stento -3,47
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.