BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs tirsdag: Ingen valgbakrus for IT

Det ble ikke de helt store utslagene på Oslo Børs IT-Indeks dagen etter valget. Bondevik og hans sentrumsalternativ skremte tydeligvis markedet litt i morgentimene, men tirsdagen endte i pluss - med god hjelp fra utlandet

Eirik Flaa
16. sep. 1997 - 19:15

Valgfesten til Kjell Magne Bondevik og Carl I. Hagen førte til en svekket krone og økte renter i morgentimene tirsdag noe som resulterte i et fall både for total- og IT-indeksen. Indeksene reagerte omtrent likt og falt begge med i overkant av en halv prosent.

Når de generelle oppgangene på de europeiske børsene begynte å vise seg, var det likevel IT-selskapene som var mest positive på Oslo Børs, og oppgangen ble forsterket av en positiv åpning de amerikanske børsene.

Tirsdagen gav ikke de helt store utslagene blant IT-selskapene selv om Norman Data Defence falt tilbake med to kroner til 28,50. Norman har imidlertid hatt en formidabel kursutvikling de siste dagene, og det er derfor tydelig at markedet ikke helt klarer å finne ut av hvor Norman-kursen egentlig skal ligge.

På plussiden var det heller ingen av IT-selskapene som markerte seg helt i toppen. Visma var opp 20 øre, men selv om dette utgjør en endring på drøyt fire prosent, er dette ikke uvanlig for denne volatile aksjen. Mer utslagsgivende er det at kjempen Merkantildata, som veier svært tungt i IT-indeksen, viste en positiv tendens i dag. Selskapet har de siste dagene falt, men i dag snudde trenden, og selskapet gikk opp tre kroner til ny kurs 188 kroner.

Omsetningen ble også akseptabel - totalt skiftet 103.400 Merkantildata-aksjer eier i løpet av tirsdagen.

Totalt endte dagen opp drøyt seks punkter for IT-selskapene, og ved børsens slutt lå indeksen på 1190,97 punkter. Aktiviteten på Oslo Børs var generelt god i dag og det ble omsatt aksjer for mer enn halvannen milliard kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.