RESULTATERFINANS

Oslo Børs tirsdag: IT-selskapene dro lasset

Utviklingen blant IT-aksjene var lyspunktet på en børsdag som ellers var preget av en sterk nedgang for skipsaksjene. Totalindeksen endte på 1258,85 - ned 0,1 prosent - mens Logisoft gikk i spissen for å løfte IT-indeksen med én prosent.

Øystein Kvistad
2. des. 1997 - 17:28

På tirsdagens vinnerliste var åtte av de ti beste selskapene IT-selskaper. Logisoft, Provida, Agresso Group og Context Vision er dagens desiderte kursvinnere til tross for at det ikke ble presentert nyheter fra noen av disse selskapene.

Logisoft (LOG) gikk opp hele 15,05 prosent (syv kroner) til ny notering på 53 kroner. Vel 45.000 Logisoft-aksjer skiftet eier iløpet av tirsdagen.

Provida (PRV) og Agresso (AGR) steg begge med over seks prosent, henholdsvis med 5,50 og 1,50 kroner, til ny kurs på respektive 93 og 25 kroner. I likhet med Context Vision (COV), som steg med åtte kroner til ny notering på 143 kroner, var det relativt lave volum som ble omsatt av aksjene.

Verdt å merke seg er det også at Iterated Systems (ITR) synes å være "på gang" igjen etter nedturen i kjølvannet av selskapets skuffende kvartalsresultat som ble lagt fram 11. november. Aksjen steg i dag med 5,11 prosent, opp 3,50 kroner, til ny notering 75 kroner.

En spennende aksje for tiden er Kongsberg Gruppen (KOG). Det skjer mye i KOG for tiden og det bør etter vårt syn være enda mer å hente i denne aksjen. I midten av november signerte f.eks. KOG endelig avtalen med Hærens forsyningskommando vedrørende strategisk samarbeid om Hærens fremtidige kommando-, kontroll- og informasjonssystemer (KKI). Potensialet i avtalen - som foruten Kongsberg Defence & Aerospace AS og Kongsberg Ericsson Communications ANS også omfatter selskapene Ericsson Radar AS, Alcatel Telecom Norway og Siemens AS - kan være på nærmere to milliarder kroner over en tiårsperiode.

I tillegg inngikk KOG nylig en leveranseavtale av IT-utstyr til NATOs 17 AWACS-fly til en verdi på omlag 100 millioner kroner: Selskapet har dessuten inngått et joint venture med Lockheed Martin Technology, samt undertegnet en avtale verdt 130 millioner kroner med De Forenede Arabiske Emiraters marine.

KOG-aksjen steg tirsdag med tre kroner (4,17 prosent) til ny kurs 76 kroner.

Den høye forbruksveksten gjør at også konsumaksjer får mange anbefalinger. Det er noe av grunnen til at blant andre NetCom (NTC) var å finne høyt oppe på dagens vinnerliste. NetCom-aksjen sluttet i dag på 172,50 kroner, opp 6,50 fra gårsdagens sluttnotering.

- I enkelte finansmedier og fagblader verserer det fremdeles rykter om at noen av våre største eiere ønsker å selge seg ut, men dette er noe vi ikke har fått noen signaler om, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum til digi.no. NetCom har forøvrig invitert til et informasjonsmøte onsdag klokka 15:00, og det er ventet at administrerende direktør Gert Munthe vil gi en orientering om eierforholdene i selskapet.

IT-selskapene Opticom (OPC) og MultiMedia Publishing (MMP) er å finne blant dagens kurstapere med en nedgang på henholdsvis 7,80 og 6,06 prosent.

Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for vel én milliard kroner tirsdag. Dette er mer enn 350 millioner kroner lavere enn gjennomsnittsomsetningen hittil i år, men høyere enn de siste dagene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.