Oslo Børs tirsdag: IT-selskaper sliter tross toppnotering

Både Visma, SuperOffice og Stento hadde motbakke tirsdag tross toppnoteringer både på totalindeksen og på IT-sektoren.

Det er først og fremst Visma som utmerker seg med negativt fortegn i dag. Aksjen var ned nye 30 øre i dag til 4,30.

- Det ligger mye salgsoverheng her etter emisjonen. Det er mange som ønsker å ta fortjenesten nå, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Analytikeren synes også det er naturlig at konkurrenten (på kontorstøtte) PC-Systemer faller med 3 kroner til 90 kroner.

- At PC-Systemer har fått en ny konkurrent, sammen med at det faktum at de har et altfor dårlig distribusjonsnett, har nok presset kursen nedover den siste tiden, sier analytikeren som forøvrig synes selskapet er svært dyrt dersom man tar utgangspunkt i nøkkeltallene.

Etter en bølgedal på nesten to måneder beveget totalindeksen seg for første gang over den historiske toppnoteringen 7. august i år. Totalindeksen var opp nesten 10 punkter.

Ny topp ble det óg for IT, der Norman, Provida, EDB og Ask dro lasset.

Totalt endte IT-indeksen opp 4,17 poeng til 1.222,52.

Best ut blant IT-selskapene kom Norman Data Defense, som steg med 2 kroner til 40,50 og kompenserte dermed for noe av nedgangen som kom fredag og mandag. Selskapet har hatt en formidabel utvikling de siste par ukene etter at nyheten om samarbeidsavtale med svenske Nexus ble kjent.

- Den oppgangen vi har sett den siste tiden kan umulig forsvares ene og alene med avtalen med Nexus. Slik jeg ser det er det ett visst meglerselskap som holder denne kursen oppe, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Han vil imidlertid ikke ut med hvilket meglerforetak han sikter til.

Også for Provida og EDB ble det jevn oppgang i dag, og selskapene var opp med henholdsvis 3,61 og 2,86 prosent. Det var ingen selskapspesifikke opplysninger som skulle tilsi en slik oppgang, noe som imidlertid var tilfellet med Ask. Ask kunne i dag meddele at selskapet har begynt og levere sin nye projektor A6, noe markedet reagerte positivt på. Ask var opp nye 5 kroner i dag til 182.

- Ask leverer alltid som de lover, og dette tror jeg til og med er før skjema, sier analytikeren til digi.no.

Til toppen