BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs tirsdag: NetCom igjen

For andre dag på rad ble det ny toppnotering for Netcom, som i løpet av tirsdagen steg med formidable 12,1 prosent. Generell oppgang dro også med seg IT-selskapene: IT-indeksen kunne notere seg en oppgang på 21,57 punkter eller 1,65 prosent.

Eirik Flaa
21. okt. 1997 - 20:02

Etter at tiårsjubileet for "black monday" var rundet i går og mange store amerikanske selskaper som Microsoft og McAfee leverte strålende resultater, brøt optimismen løs på de amerikanske børsene. Optimismen smittet over på Oslo børs tirsdag, og totalindeksen gikk som en kule, opp 23,20 poeng, til ny toppnotering 1399,82.

Godt gikk det også for IT-indeksen som kunne notere en oppgang på 21,57 punkter eller 1,65 prosent til 1330,95.

Best i dag gikk det med Stento, som veiet opp for gårsdagens fall med en oppgang på 2,50 kroner, og ble med det dagens børsvinner. Mer stabil har imidlertid oppgangen i NetCom vært (ikke med i IT-indeksen), og tirsdag toppet det hele seg med en oppgang på 12 prosent til ny toppnotering på 176 kroner.

- Usikkerheten i markedet løsnet etter gårsdagens nyheter fra USA. Nå prises selskaper som kan levere gode tall skyhøyt, sier en analytiker til digi.no. NetCom overgikk markedets forventninger da de mandag leverte tallene for tredje kvartal

Også rundt Visma har det vært stor aktivitet de siste dagene, og aksjen har siden resultatene ble kjent onsdag hatt en formidabel oppgang på 1,30 kroner til 5,50 kroner. 30 øre av denne oppgangen stammer fra tirsdag, og selskapet gjorde sitt til løftet i IT-indeksen.

Enda større tyngde i så måte hadde utviklingen i Tandberg Data-aksjen, som nådde ny toppnotering på 75 kroner tirsdag, opp 4,31 prosent.

- Nå ser det ut som om aksjen er i siget igjen. Trolig er aksjesplitten en medvirkende årsak, sier en annen analytiker til digi.no.

Tandberg Data splittet aksjen én til tre mandag.

På minussida var det få selskaper som utpekte seg tirsdag. PC-Systemer falt tilbake med 50 øre, det samme som gårsdagens oppgang lød på. En liten nedgang ble det også for Agresso, men sett i sammenheng med kursutviklingen siste tiden må dette ses på som unntaket. Agresso har hatt hatt en positiv utvikling siden månedsskiftet da kursen lå rundt 20 kroner. Tirsdag avsluttet Agresso-aksjen på 24,50 kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.