RESULTATERFINANS

Oslo Børs tirsdag: PC-systemer til bunns

Moderat nedgang og minimal aktivitet var hovedinntrykket fra Oslo Børs tirsdag. PC-systemer ble en av taperne og nådde nytt bunnnivå på 14 kroner. IT-indeksen endte ned nye 13 poeng til 1.221,07 poeng

Eirik Flaa
25. nov. 1997 - 18:57

Etterdønninger etter Asia-uroen og nedgang på de amerikanske børsene førte til nok en dag med negativt fortegn på Oslo Børs. I løpet av dagen falt totalindeksen med 23,1 poeng til 1.241,03. Oslo Børs` IT-indeksen var ned 13,0 poeng til 1.221,07.

Grunnet lav omsetning har PC-systemer vært lite omtalt i digi.no sine børskommentarer. Aksjen har likvel vært et hyppig innslag på vinner og taperlisten, noe som også har hatt sammenheng med stor spread mellom kjøper og selger. Tirsdagens nedgang på 1 krone til 14 kroner er likevel verdt å merke seg. 14 kroner er nytt bunnivå for aksjen.

Ask falt med nye 2 kroner tirsdag, til 54 kroner. Aksjen har vært ustabil den siste tiden - og regnes som en av de aksjene som er mest eksponert for uroen i Asia, ettersom selskapet har 20 prosent av sitt salg i regionen. Markedets skepsis til Ask har også tiltatt den siste tiden, etter at bjellesauen Haudemann Andersen solgte seg ned. Nye lovende produkter fra konkurrenter har også bidratt til nedgangen for Ask.

Sysdeco Profdoc (datterselskap av Sysdeco Group), meldte om en ny kontrakt med Landstinget Skaraborg om leveranse av elektroniske journalsystemer til primærhelsetjenesten i Skaraborg Fylke: kontrakten var på 6 millioner kroner, men den generelle nedgangen i markedet førte likevel til at aksjen forble uforandret på 14,50.

Vinnere tirsdag ble Opticom, Agresso og Context Vision med en oppgang på hhv 3,57, 2,13 og 1,72 prosent, men bevegelsene er innenfor normalen for disse aksjene.

Aktiviteten var igjen svært lav tirsdag - og omsetningen stoppet på 890 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.