RESULTATERFINANS

Oslo Børs torsdag: Løft for Logisoft

Logisoft og Norman Data Defense toppet vinnerlisten på Oslo Børs torsdag. Oppgangen i Ask bidro mest til veksten i IT-indeksen som endte opp 19 poeng til 1.250 poeng.

Eirik Flaa
27. nov. 1997 - 17:53

Oppgang på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq onsdag, ga IT-indeksen en flying start i morgentimene torsdag. Oppgangen avtok noe utoverdagen, men indeksen endte likevel opp 19 poeng til 1.250 poeng. For totalindeksen ga torsdagen en oppgang på 9,7 poeng til 1251,10 poeng.

Børsvinner torsdag ble Logisoft som endte opp 11,84 prosent til 42,50. Logisoft holdt onsdag ettermiddag en presentasjon av selskapet som tok snarveien inn på Oslo Børs gjennom en fusjon med Minard. Under presentasjonen fremstilte administrerende direktør, Einar Martmann, det skandinaviske markedet for datafangst systemer som et vekstmarked der Logisoft allerede er sterkt posisjonert.

Martmann sa også at over nyttår ville gjennomføre tiltak for å bedre likviditeten i aksjen, uten å gå inn på hvilke konkrete virkemidler som er aktuelle.

Norman Data Defense endte som nummer to vinnerlista på Oslo Børs torsdag, med en oppgang på 8,8 prosent til 38 kroner. For IT-indeksen var det likevel oppgangen i Ask som veide tyngst. Ask har vært mye opp og ned de siste ukene - og endte opp 7,34 prosent til 59 kroner.

Også PC-Systemer hadde en god dag på børsen torsdag, etter å ha nådd bunnen med 13,60 kroner igår. Selskapet kom med melding om at de hadde vunnet Økonomiprisen i Computerworld hvilket ledet an til en oppgang på 6,77 prosent til 14,50. Boasson uttalte til digi.no at dersom kursen ville fortsette å ligge på et nivå rundt 13,60 ville han selv gå inn å kjøpe mere aksjer i selskapet. (se artikkel i digi.no til høyre på siden)

For Merkantildata endte torsdag med en oppgang på 7 kroner til 242 kroner, hvilket representerer en ny toppnotering for kjempen på IT-indeksen.

En svært positiv analyse fra Dataquest på Tandberg Data, førte til en heller beskjeden oppgang på 1,50 kroner til 80 kroner for datalagringsselskapet. (se artikkel i digi.no til høyre på siden)

På minussida var det ingen IT-selskaper som skilte seg ut i negativ retning - til tross for marginal nedgang i Sensonor og Navia.

Omsetningen var høy på Oslo Børs torsdag men dette skyldes først og fremst at Sparebank 1 solgte seg kraftig ned i Fokus Bank. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,6 milliarder kroner hvorav 1,8 millarder var i Fokus Bank.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.