BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oslo Børs torsdag: "Mini-krakk" verst for IT

Det kraftige kursfallet på Hong Kong-børsen sendte sjokkbølger til børsene verden over. Også Oslo Børs ble også berørt av mini-krakket og falt med 1,87 prosent. IT-indeksen falt 32,48 poeng eller 2,41 prosent.

Eirik Flaa
23. okt. 1997 - 18:11

Det kraftige kursfallet på Hong Kong-børsen toppet seg siste døgnet med et fall på 10,4 prosent og påvirket børsene verden over kraftig i negativ retning.

Heller ikke Oslo Børs ble skånet og totalindeksen falt med 26,31 poeng tilsvarende 1,87 prosent, til tross for en mindre oppgang mot slutten av dagen. For IT-indeksen ble nedgangen 32,48 poeng, eller 2,41 prosent, og var med det - sammen med Finans - den indeksen som falt mest torsdag.

Til tross for den kraftige nedgangen var det likevel visse lyspunkter torsdag. Context Vision leverte strålende resultater, og oppgraderte samtidig forventningene for året som helhet. Context Vision var opp 11 kroner til 101 kroner.

Også SuperOffice overlevde "krakket", og sammen med Context Vision og Stento var dette det eneste IT-selskapet som viste positiv utvikling torsdag. SuperOffice og Stento økte med henholdsvis 2,63 og 2,21 prosent torsdag.

Til tross for den generelle nedgangen var det ingen IT-selskaper som opplevde de helt store fallene tirsdag. Nedgangen var tydelig konjunkturdrevet. Verst ut torsdag kom Nordic VLSI og Sensonor, som falt med henholdsvis 6,98 og 6,12 prosent, men også de tunge IT-selskapene ble påvirket av nedgangen. Merkantildata var ned 4,04 prosent, Ask falt 2,92 prosent og Tandberg Data skled ned 1,4 prosent.

NetCom-kursen falt ned tre kroner til ny kurs 177 kroner etter gårsdagens rekordhøye notering på 180 blank.

Aktiviteten var også høy og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,7 milliarder kroner, mot et årsgjennomsnitt på 1,3 milliarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.