Oslo Børs torsdag: Ny rekordoppgang for IT

Norman Data Defense Systems ledet an på en rekordartet dag for IT-selskapene. Oslo Børs IT-indeks endte opp 36,47 punkter til ny toppnotering på 1.279,05.

Torsdag ble nok en dag med rekordartet utvikling blant IT-selskapene på Oslo Børs. I løpet av dagen steg indeksen med 36,47 poeng til ny topp 1.279,05. Dette tilsvarer en oppgang på utrolige 2,85 prosent i løpet av en eneste dag!

Best ut kom Norman som tydelig styrket tilliten i markedet betraktelig etter at de offentliggjorde en avtale med Telenor Nextel. Avtalen går ut på at Norman skal levere sin programvare for viruskontroll sammen med sin Internett startpakke. Kursen til Norman beveget seg opp med hele 23 prosent til ny kurs 49 kroner. IT-selskapene Norman, Agresso (+10,26%) og Opticom (+9,71%) okkuperte sammen tre av de fire aksjene med best avkastning på Oslo Børs i dag

Tandberg Data har gått kraftig opp de siste dagene, og det ryktes at selskapet snart vil offentliggjøre en ny strategisk samarbeidsavtale. Forrige gang dette skjedde, (den gang med Imation) førte det til en formidabel kursvekst.

- Kommer de med en melding nå, er kursen oppe i 250 på et blunk, sier en analytiker til digi.no.

Tandberg Data var opp tre nye kroner i dag til toppnotering på NOK 213.

Også Ask opplevde oppgang første del av dagen, men falt kraftig mot slutten og endte ned 50 øre til NOK 190. Ask-aksjen har beveget seg betraktelig oppover de siste dagene, etter at selskapet annonserte sin nye projektor tirsdag. Det har også svirret rykter omkring et eventuelt oppkjøp, men foreløpig har ingen klart å spore opp gehalten i disse.

At kvartalsresultatet ikke er langt unna, har nok også bidratt til å dytte kursen oppover, ettersom administrerende direktør Ole J. Fredriksen fortsatt har til gode å skuffe markedet under sin kvartalsvise framlegging.

- Det har alltid vært sterke forventninger til Ask, noe som også har resultert i at enkelte har solgt seg ut på de høye forventninger. Nå virker det som om markedet ikke bekymret i det hele tatt, sier analytikeren til digi.no.

Omsetningen var på Oslo Børs torsdag var langt mer moderat enn gårsdagen, men likevel ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,34 milliarder kroner.

Til toppen