RESULTATERFINANS

Oslo Børs utsetter nytt system

Oslo Børs trenger mer tid til å rette opp feil i det nye børssystemet. Åpningen av handelssystemet er foreløpig utsatt til oktober.

Jørgen Christiansen
7. aug. 1998 - 15:56

Oslo Børs har siden oktober 1997 hatt under forberedelse og installasjon et nytt handelssystem for aksjehandel. Planlagt oppstartdato ble i juni fastsatt til 11. september 1998, forutsatt at planlagte testaktiviteter inntil oppstartdato skulle falle tilfredsstillende ut.

I lys av resultatene fra den pågående testaktivitet - som også involverer meglerforetak og deres programleverandører - har Oslo Børs i dag besluttet å utsette oppstart av det nye systemet. Bakgrunnen er at det har fremkommet flere feil i systemet, og at det er behov for utvidet tid til korrigeringer. Dette innebærer også at de planlagte helgetester fra 15. august er utsatt inntil leveransen er tilfredsstillende testet og kontrollert, opplyser Oslo Børs i en pressemelding.

Stedfortredende børsdirektør Randi Hestnes sier til digi.no at børsen har oversikt over feilene i systemet, som hun beskriver som "småfeil". Utsettelsen skyldes dermed først og fremst at man trenger lenger tid på rette opp feilene og foreta en ny testing av systemet.

Hestnes forteller at det ikke er noe spesielt mønster i feilene, eller store feil som skal rettes, men heller flere mindre feil som skal rettes opp før systemet settes i drift.

Oslo Børs forventer at ny oppstartdato - sannsynligvis i oktober - vil bli fastsatt i løpet av de nærmeste dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.