Oslo Børs vil åpne finansportal

Oslo Børs vil gi bort kurser på nettstedet OSE.no og samtidig gjøre nettstedet om til en finansportal. Sidene skal reklamefinansieres og kaste seg inn finansportalkampen.

Oslo Børs vil gi bort kurser på nettstedet OSE.no og samtidig gjøre nettstedet om til en finansportal. Sidene skal reklamefinansieres og kaste seg inn finansportalkampen.

Det skjer ting ved Oslo Børs. Nå vil informasjonsavdelingen, med Bernt Bangstad i spissen, gjøre mer ut av Internett-sidene til børsen. Planen er å lage en portal for finansinformasjon, kurser og meldinger, som skal kaste seg inn i konkurransen med de etablerte finansportalene.

Oslo Børs Informasjon har tjent gode penger på å selge forsinkede kurser til diverse nettbaserte finanstjenester. Dette vil nå også Oslo Børs gjøre selv, gjennom sin egen nettside.

- Vi skal utvikle Internettsidene våre og ønsker i større grad å bli en finansportal, sier Tor Arne Olsen, informasjonskonsulent ved Oslo Børs, til digi.no.

Olsen tilbakeviser at børsen nå skal gi bort sanntidskurser- og presiserer det er forsinkede kurser som det er snakk om. Oslo Børs tjener hvert år millioner på å selge sanntidskurser til kunder.

Når omleggingen vil skje kan ikke Olsen svare for.

- Dette ligger noe frem i tid, og vi er per i dag bare på planleggingsstadiet. Det blir nok sikkert ikke før sommeren. Men vi har et godt potensiale siden mange bruker tjenesten vår allerede, sier Olsen til digi.no.

Sidene skal omlegges fullstendig og designet skal etter det digi.no erfarer fornyes helt. Om Mogul.com skal levere løsningen videre er også ukjent. - Det er godt mulig at vi vil se på andre aktører, forteller Olsen.

En av idéene til børsen er å trekke inn reklame og nettannonser som en finansieringsmodell. Per i dag har OSE.no rundt 2 millioner "hits" i måneden, 90.000 hver dag. Dette skal kunne omgjøres til klingene mynt, hvis alt går som det skal.

Når det gjelder innhold vil ikke Olsen si noe om hva som kan bli aktuelt. Egen innholdsproduksjon i form av børsanalyser og kommentarer har etter det han forteller ikke vært oppe til diskusjon.

- Vi skulle gjerne sett at informasjonsavdelingen ved Oslo Børs hadde hatt større ressurser, men bare tiden vil vise om dette blir aktuelt, sier Olsen.

Det er ikke fastsatt noen dato for når det nye tilbudet blir lansert.

Til toppen