Oslo-folk får snart lynraskt fibernett

Om tre uker kan de første Oslo-boere nyte godt av superraskt trippelnett fra Viken Fibernett.

Om tre uker kan de første Oslo-boere nyte godt av superraskt trippelnett fra Viken Fibernett.

Viken Fibernett er foreløpig den eneste aktør som i samarbeid med Lyse Tele tilbyr trippelnett med telefoni, tv og bredbånd over fiber til husstander i Oslo og Akershus. Så mange som 12 500 husstander i stor-Oslo kan ha fibernett innen årsskiftet.

Om to til tre uker vil Oslo-boere på Nordstrand ha et tilbud om 6 Mb/s bredbånd til 449 kroner i måneden. I tillegg betaler kunden 198 kroner i måneden for digital tv med 24 kanaler og 140 kroner i måneden for bredbåndstelefoni.

Totalpakken vil dermed koste 788 kroner i måneden. På toppen av dette kommer 3 900 kroner som en engangsavgift kunder må betale for installasjonen.

Utbyggingen skjer ved å strekke fiber i luften fra stolpe til stolpe, enten via telefonstolpene eller strømnettet som skal gi digital-tv, filmleie, telefon og Internett på samme linje.

Ved at Viken Fibernett kan utnytte eksisterende infrastruktur mener administrerende direktør Lise Skarpås at ubyggingen kan skje raskt.

Så langt er det bygd ut ett felt med fiber til 500 husstander på Nordstrand. I tillegg er trippelpakken snart solgt ut til et nytt felt på Risløkka og Økern med rundt 500 husstander.

Nå står husstander på Høvik for tur, som etter hvert vil forplante seg til mellom fem til ti områder i Bærum løpet av 2006.

    Les også:

I alt skal Viken Fibernett selge mellom 10 til 25 felt innen året i Oslo og Akershus. I hvert feltområdet må det være minst 500 husstander som takker ja til tilbudet.

Dette skal ifølge Skarpås ikke være noen problem.

– Vi skal ha aksept på minst 40 prosent av husstandene i de boligfelt vi skal bygge ut på. Aksepten har enkelte steder vært opp til 60 prosent, sier hun til digi.no.

Viken Fibernett har i tillegg til vanlige tv-kanaler et avansert tilbud på video-på-bestilling (video on demand) – dette får de fra sin deleier Lyse Tele.

Til toppen