Oslo først i verden med 4G

Netcom overrasker stort og lanserer nytt mobilnett idag!

Ingen tvil om at Netcom er stolte over å være først ute med LTE-basert mobilnett.
Ingen tvil om at Netcom er stolte over å være først ute med LTE-basert mobilnett. (Bilde: skjermbilde Netcoms nettsider)

Netcom overrasker stort og lanserer nytt mobilnett idag!

Første halvår 2010. Da skulle Netcom etter planen åpne neste generasjons mobilnett i Oslo. Tidlig mandag morgen melder selskapet at de er klare til å lansere.

Klokken 12.00 i dag åpner Netcom verdens første kommersielle 4G-nett for kundene sine. Dermed blir Oslo den første byen i verden med neste generasjons superraske mobile bredbånd.

- Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetCom-sjef August Baumann i en pressemelding.

Det nye mobilnettet benytter LTE-teknologi (Long Term Evolution), og støttes foreløpig ikke av noen mobiltelefoner. Så er også mobilt bredbånd og raskere datatrafikk det viktigste poenget med Netcoms nye infrastruktur.

LTE-nettet skal kunne yte ti ganger raskere overføring enn i dagens 3G-nett, og har en teoretisk makshastighet på 150 megabit i sekundet, men krever altså nytt utstyr.

Netcom varsler at de vil ha noen 4G-modem klare i desember, men foreløpig kun i et begrenset antall. Disse skal legges ut for salg på netcoms nettsider i dag.

Ikke forvent at disse vil fungere sammen med 3G eller det vanlige GSM-nettet. De første 4G-modemene vil kun støtte 4G. Dermed må man i begynnelsen sjonglere mellom flere USB-dongler. Senere skal det også komme modem som støtter flere nett.

Åpnes av IT-ministeren

Fornyingsminister Rigmor Aasrud skal etter planen åpne det nye mobilnettet under en seanse i Oslo ved lunsjtider.

Her vil Netcom avsløre mer informasjon om priser, dekning og videre utbyggingsplaner.

Digi.no vil være til stede og rapportere fra åpningen.

Bygger videre

4G-nettet er på langt nær ferdig utbygd. Netcom har i første rekke konsentrert seg om Oslo og omegn. Senere vil teleselskapet rulle ut raskere mobilnett også i andre deler av landet.

- Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

    Les også:

Til toppen