JUSS OG SAMFUNN

Oslo går til anmeldelse av Uber

Mener taxi-appen bryter loven.

ANMELDT: Den nye taxi-appen Uber har vekket kraftige reaksjoner internt i drosjenæringen, og blant andre som mener at det dreier seg mot pirattaxi-virksomheten, noe Uber avviser. Nå blir Uber anmeldt i Oslo kommune.
ANMELDT: Den nye taxi-appen Uber har vekket kraftige reaksjoner internt i drosjenæringen, og blant andre som mener at det dreier seg mot pirattaxi-virksomheten, noe Uber avviser. Nå blir Uber anmeldt i Oslo kommune. Bilde: NTB scanpix
1. des. 2014 - 13:09

Bymiljøetaten i Oslo kommune anmelder taxi-appen Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen.

– Det er vår vurdering at de ikke har de nødvendige tillatelsene for å drive i Oslo kommune, sier etatsdirektør Hans Edvartsen til E24.

Selskapet Uber lanserte 19. november en tjeneste som setter kunder i kontakt med profesjonelle sjåfører som kjører dem dit de ønsker i luksusbiler. De startet også et prøveprosjekt uten løyve eller godkjennelse fra myndighetene.

Edvartsen sier Uber skulle hatt to tillatelser for å kunne drive sin drosjevirksomhet.

– Den ene er fra Oslo kommune for å drive drosjesentral, og det andre er at sjåførene ikke har tilstrekkelige kjøredokumenter, sier Edvartsen.

Uber la tidligere i år fram det Bymiljøetaten kaller en grovskisse over virksomheten de ønsket å starte i Oslo. Etaten fastslo imidlertid at modellen som ble skissert, ikke falt innenfor gjeldende lovgiving. Etter det har ikke Bymiljøetaten fått den redegjørelsen fra Uber som de har bedt om.

Da selskapet lanserte sine tjenester, fastslo statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet overfor E24 at Ubers virksomhet ikke er lovlig i Norge. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.