Oslo gir EDB gigantkontrakt

Selskapet ble først vraket. Vant likevel anbudet.

Oslo gir EDB gigantkontrakt

Selskapet ble først vraket. Vant likevel anbudet.

I fjor sommer kastet Oslo kommune ut EDB fra anbudskonkurransen om å levere nytt lønns- og personalsystem for 40.000 ansatte.

EDB har nå likevel sikret seg gigantkontrakten, som selskapet oppgir er verdt 200 millioner kroner over ti år.

I fjor glapp muligheten da kommunen tok i bruk en bestemmelse i forskrift om offentlige anskaffelser. Den sier at leverandører kan avvises hvis de «i sitt yrke har gjort seg skyldig i alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske krav i vedkommende bransje».

De to partene røk uklare i 2009 etter store overskridelser i et prosjekt med å reformere hovedstadens datasystemer.

Kommunen gikk til sak med påstand om overfakturering for minst 45 millioner kroner. EDB fremmet motkrav på 131 millioner kroner og valgte å si opp en stor driftsavtale med kommunen. Denne striden er ennå ikke løst.

Det er fjorårets storfusjon som er den direkte årsaken til at avtalen likevel kan gis til selskapet.

Juridisk gis nemlig kontrakten til Ergogroup AS, som formelt er et datterselskap av den nye IT-giganten EDB Ergogroup.

Løsningen de skal levere er basert på Agresso og omfatter både lønn- og personaladministrasjon, rekruttering, overvåking og oppfølging av sykefravær, ressurs- og kompetansestyring.

- Dette er den største kontrakten vi har inngått siden fusjonen, sier EDBs kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

På spørsmål om de oppfatter at tilliten mellom Oslo kommune og EDB nå er gjenopprettet velger han å understreke at Ergogroup hele tiden har hatt et godt forhold til kommunen. De har også tidligere implementert økonomisystem for hovedstaden.

- Det er den relasjonen som videreføres gjennom denne avtalen.

Ifølge EDB Ergogroup er endelig kontraktsignering planlagt til midten av neste måned.

Mulig rettssak

Den oppsagte driftskontrakten fra 2009 og uenigheten som oppsto mellom partene er et helt annet forhold, påpeker selskapets infosjef.

- Det er ikke noe nytt å fortelle om uenigheten om den driftsavtalen. Hvis man ikke kommer til enighet kan det bli et oppgjør i rettsapparatet, men det er foreløpig ikke berammet noe slikt, sier Remman.

Det har ikke lykkes digi.no å innhente kommentar fra Oslo kommune.

    Les også:

Til toppen