SMS

Oslo innfører SMS-varsling ved større ulykker eller angrep

Kjøper inn nå i stedet for å vente på nasjonal løsning.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Berit Roald, NTB scanpix

Oslo kommune innfører SMS-varsling til alle som befinner seg i et gitt område i hovedstaden dersom det skulle inntreffe større ulykker eller angrep.

Ifølge NRK vil Oslo kommune innføre SMS-varsel. Kommunen har valgt å bruke 150.000 kroner på dette prosjektet, som varer til sommeren 2018, i stedet for å vente på om Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) kommer opp med en nasjonal løsning, skriver Aftenposten.

– Systemet vil sende SMS til alle mobiltelefoner som slår inn på basestasjoner i et gitt område, uavhengig av om disse er norske eller tilhører utenlandske besøkende, sier direktør Ann Kristin Brunborg i Beredskapsetaten i Oslo.

Testet under katastrofeøvelse: Da ble kun halvparten varslet

1,50 per melding

Det er firmaet UMS (Unified Messaging Systems ASA) på Helsfyr i Oslo som har utviklet teknologien. Hver SMS vil koste 1,50 kroner og er derfor en tjeneste for store krisesituasjoner. En Beredskapsetaten eller operasjonssentralen i Oslo politidistrikt skal ta avgjørelsen om en eventuell utsendelse. Varslingen er databasert og kan sende ut mange hundre SMS-er i sekundet.

Systemet er allerede tatt i bruk i Stavanger-området, ved Statoils gassanlegg på Kårstø, og skal brukes under høstens sykkel-VM i Bergen.

Les også: Kan i prinsippet erstatte tradisjonell varsling, som flyalarm

Mer om UMS: Mobilappen kan redde hundrevis av liv

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.