AVTALER & KONTRAKTER

Oslo kommune velger åpen kildekode

Investerer 19 millioner i system som skal utvikles av Kantega.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 2011 - 14:40

IT-selskapet Kantega har vunnet konkurransen om å utvikle et helhetlig saksbehandlingssystem for boligsosial arbeid i Oslo kommune. Kommunen investerer 19 millioner kroner i systemet, som også støttes av Husbanken.

Det nye saksbehandlingssystemet, som er basert på åpen kildekode, skal sikre høyere kvalitet og lik saksbehandling i alle bydeler. De ansatte skal også få et verktøy som takler målene for kartlegging, rapportering og styringsdata på kommunalt og statlig nivå

I utgangspunktet hadde ikke Oslo kommune stilt noe eksplisitt krav om at løsningen skulle være basert på åpen kildekode, men Stein Schatvet, fagsjef i Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester i Oslo Kommune, sier i en pressemelding at han er svært glad for at Kantega også kan tilby fordelene åpen kildekode gir.

Det innebærer at Oslo kommune fritt kan gi det programmerte saksbehandlingssystemet videre, og at også andre kommuner kan høste av Oslo kommunes investering.

– Vi er stolte over å kunne være en foregangskommune på saksbehandling med åpen kildekode, og svært glade for en løsning som også gir positive gjenbrukseffekter for andre kommuner. Vi ser på åpen kildekode som et modent og fullgodt alternativ til proprietære løsninger, sier Schatvet.

Administrerende direktør i Kantega, Marit Collin, sier i en pressemelding at Kantega ser på avtalen som et etterlengtet gjennombrudd for fri programvare, og at selskapet har stor tro på åpen kildekode.

– Vi ser også samarbeidet med Oslo kommune som en unik mulighet for å utvikle en ny og forbedret standard for saksbehandling i flere norske kommuner, sier Collin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.