Oslo vil bruke 56 millioner digitalt

Dette skal pengene gå til.

Oslo vil bruke 56 millioner digitalt
Byrådet i Oslo Kommune, med finansbyråd Kristin Vinje (H) i spissen, foreslår å bevilge 56 millioner kroner til en storstilt satsning på digitale tjenester i 2013. Bilde: Alexander Ottesen/Wikimedia commons (fotofikling digi.no)

Finanskomiteen i Oslo kommune vedtok tidligere i år en IT-reform, for å ta et skikkelig skippertak i digitaliseringen.

Kommunen har hengt langt etter på flere områder. Blant annet har ikke kommunen evnet å digitalisere enkle prosesser som for eksempel barnehagesøknader.

Nå tar imidlertid byrådet et grep ved at de i årets budsjett har foreslått en bevilgning på 56 millioner kroner i 2013 til en helhetlig satsning på elektroniske tjenester.

– Dette er starten på et program hvor kommunen i første omgang skal utforme elektroniske tjenester innenfor områdene barnehagesøknader og byggesaker. I den forbindelse vil det også bli utformet ulike funksjonelle- og tekniske fellesløsninger som er avgjørende for den videre satsningen, opplyser byrået i en pressemelding.

Finansbyråd Kristin Vinje (H) var tidligere i år med på å vedta en omfattende IT-reform for Norges største kommune. Nå kommer bevilgningene.
Finansbyråd Kristin Vinje (H) var tidligere i år med på å vedta en omfattende IT-reform for Norges største kommune. Nå kommer bevilgningene.

Men for å oppnå dette er det behov for elektroniske tjenester på tvers av kommunens virksomheter, fortsetter byrådet og skriver at dette innebærer oppbygging av internettsider, nye automatiserte elektroniske tjenester, digitale forsendelser av dokumenter samt etablering av bedre og tettere integrasjonsløsninger mellom kommunens ulike IKT-systemer.

– Dette vil gjøre at kommunens arbeidsprosesser gradvis vil endres, og både kommunen og brukerne av kommunale tjenester vil merke at tilgjengeligheten til tjenesten blir bedre, sier finansbyråd Kristin Vinje.

    Les også:

Les mer om: