Øst-Europa vil bli en av outsorcingsvinnerne

Det snakkes mest om India når tjenesteutsetting diskuteres, men Øst-Europa vil ta en god del av markedet, tror McKinsey.

Det snakkes mest om India når tjenesteutsetting diskuteres, men Øst-Europa vil ta en god del av markedet, tror McKinsey.

Konsulentselskapet McKinsey er selv en ivrig bruker av muligheten for å sette ut tjenester til lavkostland.

Nå har selskapet lagt frem en analyse som viser at Øst-Europa kan bli vinneren i det kommende markedet for tjenesteutsetting de nærmeste årene. Ifølge analysen til McKinsey kan så mange som 130.000 jobber innen det som kalles Business Process Outsourcing (BPO) bli satt ut til ansatte i den østlige delen av Europa.

McKinsey forventer at tjenesteutsettingen til Øst-Europa vil tredobles i perioden mellom 2005 og 2008. Selv om bare en prosent av det globale tjenesteutsettingsmarkedet i dag går til Øst-Europa, så fremstår regionen som en av Europas mest foretrukne tjenesteutsettingsregioner for vest-europeiske land.

Lave lønninger kombinert med en lav lønnsinflasjon vil ifølge McKinsey sikre at regionen holder seg konkurransedyktig de nærmeste 15 årene. Til sammenligning har også India lave lønninger, men den voldsomme veksten der medfører en høyere lønnsinflasjon.

En relativt god infrastruktur, samt en geografisk og kulturell nærhet til Vest-Europa står også på listen over gode argumenter for at Øst-Europa vil fortsette å være en populær region å sette ut tjenester til, skriver CNet News.

Til toppen