RESULTATERFINANS

Otrum vurderer Thorn-oppkjøp

Otrum Electronics vurderer å kjøpe opp sin distributør og samarbeidspartner, Thorn BTB, når selskapet en gang over nyttår blir lagt ut for salg.

10. aug. 1998 - 09:14

Etter å ha blitt kjøpt opp av den japansk-eide investerings-banken Nomura ,vil Thorn Plc gjennomføre en betydelig reorganisering av virksomheten for å fokusere mer på sine kjerneområder. Dette betyr blant annet at business-to-business (BTB) divisjonen vil bli avhendet. Otrum Elektronics er hovedleverandøren av teknologi til Thorn BTB, og vurderer å kjøpe.

- Dersom vi skal vokse uorganisk er det mest nærliggende å kjøpe en distributør. Thorn BTB er et alternativ vi vurderer, sier administrerende direktør i Otrum, Jan Sigurd Otterlei, til digi.no.

Hos morselskapet Thorn PLC, bekreftes det at BTB-divisjonen i løpet av kort tid vil bli lagt ut for salg.

- I dag er virksomheten i stor grad integrert med våre øvrige operasjoner. Vi vil bruke tiden fremover til å skille BTB i et frittstående selskap. Deretter skal enheten legges ut for slag, sier Corporate Development Director i Thorn Plc, Michael Turner-Samuels, til digi.no. Han legger til at prosessen kan ta tid.

- En del av jobben vil være å foredle verdiene i selskapet og slikt tar tid. Med hensyn til tidsperspektivet er første kvartal neste år en optimistisk prognose, sier Turner-Samuels.

I regnskapsåret som ble avsluttet mars i år hadde business-to-business delen av Thorn PLC 285 ansatte og en omsetning på 66 millioner britiske pund. Selskapet er representert i 16 land - alle i Europa.

Slik situasjonen er i dag, er en stor del av omsetningen relatert til Otrums forretningsområdet. Turner-Samuels legger ikke skjul på sin entusiasme for Otrum.

- I det markedet vi opererer representerer Otrums teknologi fremtiden, avslutter han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.