Ottmar med magasin om nøytrale tilfeldigheter

I dag åpnet ABC Startsiden det de hevder å være Norges første rene reportasjemagasin på Internett.

Forfatter Erlend Loe har i en artikkel i Aftenposten etterlyst en avis som utelukkende bringer nyheter om nøytrale tilfeldigheter. Magasinet fra ABC Startsiden er trolig det nærmeste Erlend Loe noen gang kommer til å komme et slikt organ, skriver gründer Tom W. Ottmar i en pressemelding.

Det viktigste målet med magasinet er å speile livet, humoren og kunnskapen i Norge gjennom reportasjer, videoklipp, leseraktiviteter, dagboksnotater og kommentarer.

- Magasinet skal vise nye veier på Internett. I daglige artikler vil leserne få tips om nyttige, sprø, underholdenende og uventede nettsteder. Redaksjonen tar i bruk de verktøy som er tilgjengelige, og det betyr at verden skal beskrives i tekst, bilder, lyd og video. I første utgave presenteres artikler om kulturgruppa Volapük, homofile og adopsjon, e-post stunt og en rekke tips om nye veier på på nettet. Magasinet har også laget sin egen variant av filmen Detektor som har premiere i dag, opplyser Ottmar.

ABC Startsiden har, som portalen Spray, inngått en "bytteavtale" med Cappelens gratis nettleksikon Caplex.

Dette er, ifølge Ottmar, fordi et norsk kvalitetsprodukt skal nå frem til brukerne og forbli gratis.

- Caplex er riktignok et ettbindsleksikon og dekker ikke alle behovene hos de mest kunnskapstørste, men det er et nyttig verktøy i daglige sammenhenger overalt hvor man trenger å fylle på med kjappe fakta, mener han.

Den tredje nyheten ABC Startsiden har å by på i dag er "kjøpehjelp", som er et samarbeid med det nederlandske selskapet Consumerdesk. Man velger i en meny hvilke egenskaper man vil at en nyanskaffelse skal ha, og guiden forteller hvilke aktuelle artikler som finnes på markedet.

Til toppen