JUSS OG SAMFUNN

Ottmar slutter i Startsiden.no

Et av Norges største Internett-eventyr er over når Tom Ottmar slutter i Startsiden 1. mai. Hans neste prosjekt er innhyllet i mystikk.

29. jan. 2001 - 07:03

15 millioner kroner før skatt. Det er summen som tidligere NRK-journalist Tom W. Ottmar satt igjen med etter at hobby-
virksomheten ble forvandlet til lukrativ virksomhet
på slutten 90-tallet.

Historien om Espen Askeladd som fant gull på world wide web er fortalt så mange ganger at den trenger kanskje ikke repeteres.

Men det er verdt å merke seg at ABC Startsiden, som han startet sommeren 1996, fortsatt står ganske uforandret fire og et halvt år senere. Et magasin er kommet til og noen justeringer er gjort, men merkevarebyggingens kanskje klareste regel, kontinuitet, har vært overholdt.

Og hvorfor skulle han forandre en suksess?

Vel nå skjer det noe drastisk. Gründeren slutter.

- Ja, jeg slutter i Startsiden. 1. mai er det over. Den eneste bindingen er at jeg fortsatt skal sitte i styret, sier Ottmar til digitoday.no.

I dag eier ikke Ottmar én aksje i sin egen baby lenger. Han kutter navlestrengen helt og har andre planer i framtiden. Fortsatt innen nettbransjen.

- Jeg driver å pusler med en ny tjeneste. Jeg har jobbet med prosjektet en stund. Jeg kan si så mye at det er innenfor reiseliv, en norsk reisetjeneste, sier han.

Han har nå drevet lenge nok med det samme, mener han selv. Og parallelt og noe i skyggen av det som etter hvert er blitt startsiden for mange tusen nordmenn, har han også bygget opp en innholdstjeneste.

Magasinet ledes operasjonelt av Ernst Larsen, også han en tidligere NRK-journalist som var en sveiptur innom Akersgata og Dagbladets DB Medialab før han endte opp som kompanjongen til Ottmar. Sammen med fire journalister og en vaktsjef lager de nettmagasin.

Millionene han fikk fra Nextra i 1999 (den gang Telenor Nextel) gjorde Ottmar i stand til å investere blant annet i innhold som er kostnadskrevende å lage selv. De resterende millionene, som han kunne putte i lomma for de siste 65 prosentene av selskapet, har blant annet gått til å investere i en enmannsbolig på Skøyen i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.