FORBRUKERTEKNOLOGI

Outlook.com er ute av beta

Nå skal Hotmail-brukerne flyttes over.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2013 - 12:15

Microsoft åpnet i fjor sommer for testing av e-posttjenesten Outlook.com, som på sikt skal erstatte selskapet 16 år gamle Hotmail-tjeneste. Fram til nå har Outlook.com vært en slags betautgave («preview»), men i går kunngjorde Microsoft at tjenesten nå er offisielt lansert.

På seks måneder har Outlook.com fått mer enn 60 millioner aktive brukere, noe Microsoft har definert som brukere som logger seg på tjenesten flere ganger i måneden, enten via web, mobiltelefon eller klientprogramvare. De fleste av disse brukerne er trolig tidligere Hotmail-brukere som har takket ja til melde tidlig overgang til den nye tjenesten. Men fram mot sommeren skal Microsoft flytte alle de flere hundre millioner Hotmail-brukerne over i Outlook.com. Brukere som ønsker å flytte over på egenhånd, kan gjøre dette fra Outlook.com-nettstedet.

Den nye tjenesten har blant annet et mer moderne brukergrensesnitt og ny funksjonalitet for sortering av e-post. Dessuten er den integrert med blant annet Skydrive for deling av bilder og dokumenter. Det er i Outlook.com også mulig å hente inn oppdateringer og adresser fra sosiale nettverkstjenester som Facebook og Twitter.

Det loves at eksisterende Hotmail-brukere kan få beholde Hotmail-adressen dersom de ønsker det, i stedet for å få en ny outlook.com-adresse. Også andre data og innstillinger fra Hotmail-kontoen vil bli overført til Outlook.com-kontoen under flyttingen.

I kunngjøringen opplyses det at Microsoft vil kjøre store PR-kampanjer i en rekke land for å skape mer oppmerksomhet og bruk av den nye e-posttjenesten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.