BEDRIFTSTEKNOLOGI

Outlook.com har fått IMAP-støtte

Nå fungerer e-posttjenesten sammen med de fleste klienter.

Microsofts webbaserte e-posttjeneste har endelig fått støtte for IMAP-protokollen, noe mange brukere har etterlyst siden tjenesten så dagens lys i august 2012.
Microsofts webbaserte e-posttjeneste har endelig fått støtte for IMAP-protokollen, noe mange brukere har etterlyst siden tjenesten så dagens lys i august 2012.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. sep. 2013 - 10:09

Microsoft kom i fjor med den nye, webbaserte e-posttjenesten Outlook.com, som etter hvert helt overtok for gamle Hotmail.com. Outlook.com har mye funksjonalitet og framstår som en moderne konkurrent til blant annet Googles Gmail. Men det er likevel særlig én funksjon som har blitt etterlyst, nemlig støtte for den åpne IMAP-standarden (Internet Message Access Protocol).

Outlook.com har støtte for Microsofts egen Exchange ActiveSync-protokoll (EAS), som støttes av de fleste smartmobiler, nettbrett og Microsofts egne e-postklienter for Windows. Verre er det med støtte for denne proprietære teknologien i andre separate e-postklienter, for eksempel Mac Mail og Thunderbird. Riktignok har Outlook.com lenge hatt støtte for POP, men det er ikke noe fullgodt alternativ.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har lyttet til disse tilbakemeldingene. Derfor er IMAP-støtte nå blitt rullet ut, sammen med støtte for autentisering ved hjelp av OAuth 2.0.

Også mange tjenester som tilbyr e-postrelatert funksjonalitet av ulikt slag, støtter import av eller integrasjon med IMAP-basert e-post. Men mange mangler støtte for Microsofts EAS. I kunngjøringen fortelles det om flere tjenester som nå har blitt integrert med Outlook.com via IMAP.

Informasjon om oppsett av IMAP og OAuth 2.0 sammen med Outlook.com, finnes nederst i dette blogginnlegget. En trinn-for-trinn-oppskrift for Thunderbird finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.