Outlook Express 6 sletter ikke e-post

Trodde du at e-post du har slettet fra Outlook Express er borte for godt? Da tok du feil.

Trodde du at e-post du har slettet fra Outlook Express er borte for godt? Da tok du feil.

Noen ganger kan det hende du har mottatt e-postmeldinger du virkelig ikke ønsker å beholde i e-postklienten din. Da sletter du dem og tømmer "søppelbøtta" i samme slengen.

Nå viser det seg at dette ikke er nok i Microsoft Outlook Express 6. Ifølge IT-sikkerhetsselskapet Secunia Scandinavia blir ikke e-postmeldingene i OE6 fysisk slettet. Meldingene kopieres til søppelkassen når de "slettes", men når du tømmer søpla ligger de fortsatt i både den originale mappen og i søppelkassen. De er bare blitt gjort usynlige for brukeren. Men ved hjelp av et vanlig tekstprogram, som Notepad, kan de likevel leses.

Secunia mener ikke at dette er et kritisk problem for de fleste, men hvis du likevel har et behov for å slette meldingene for godt, må du selv gå inn i de rette .dbx-filene og gjøre de nødvendige endringene, noe som er vanskelig uten å ødelegge strukturen i filen, eventuelt benytte et annet e-postprogram inntil Microsoft har fikset dette problemet.

Oppdatering 31.10.2002, klokken 11:45:

Fra en leser har vi fått vite at ved å komprimere mappene e-posten lagres i, vil slettede meldinger bli helt fjernet. Dette gjøres ved å velge Alternativer på Verktøy-menyen, deretter mappefanen Vedlikehold. Her finnes det flere funksjoner for å rydde opp og komprimere mappene (og filene) e-posten lagres i.

Les også: Flere vanlige e-postklienter sletter ikke

Til toppen