BEDRIFTSTEKNOLOGI

Outlook klar for iOS

Bedre enn webutgaven, sier Microsoft. Det er en hake...

Outlook-klienter er klare for iPhone og iPad. Foreløpig bare for de med Office 365-abonnement.
Outlook-klienter er klare for iPhone og iPad. Foreløpig bare for de med Office 365-abonnement. Bilde: digi.no
17. juli 2013 - 12:29

Outlook Web Access (OWA) er som navnet antyder webgrensesnittet til Microsoft Exchange og et alternativ til epostprogrammet Outlook.

Microsoft lanserte i går OWA i egne native-utgaver til iPad og iPhone, som nå kan lastes fritt ned fra Apple App Store.

Du får de samme epost-, kalender- og gruppevarefunksjonene, men tilnærmingen med særskilte apper gir muligheter som overgår webklienten, påpeker Microsoft.

Offline

Inkludert er blant annet talefunksjon for søk blant kontakter eller for å åpne tidsplan, og adgang til å se delte kalendre.

Den viktigste grunnen til å bruke disse appene er imidlertid offline-mulighetene. Du kan lese, slette, flagge, besvare og skrive nye meldinger uten nettforbindelse.

Windows Phone 8-enheter har selvsagt en innebygget klient allerede, noe Microsoft understreker i en kunngjøring.

Haken er at iOS-utgavene krever et bedriftsabonnement på Office 365, Microsofts kontorpakke levert som en tjeneste fra nettskyen.

Har bedriften din derimot Exchange-server lokalt installert, de fleste har jo det, så er dette tilbudet foreløpig ubrukelig.

Støtte for også de som har Exchange Server 2013 skal imidlertid komme senere, bekrefter Microsoft, uten å nærmere angi når.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.