BEDRIFTSTEKNOLOGI

Outlook og «ribbons» kommer til Mac

Microsoft skal lansere Office for Mac 2011 i år.

Foreløpig utgave Office for Mac 2011 med ribbon-grensesnittet
Foreløpig utgave Office for Mac 2011 med ribbon-grensesnittet Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. feb. 2010 - 15:49

Microsoft offentliggjorde i går at selskapet skal komme med en ny versjon av selskapets Office-pakke til Mac i år. Den får navnet Office for Mac 2011.

Dette ser ut til å bli en ganske stor oppgradering til dagens versjon, hvor en hel del av det som skiller Mac-versjonen fra Windows-versjonen blir visket ut.

I en pressemelding skriver Microsoft at Office 2011 vil få nye samarbeidsløsninger, slik at arbeidsgrupper hvor deltakerne geografisk spredt, kan samarbeide om å redigere Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter.

Office 2011 skal også kunne forbindes med Microsoft Office Web Apps fra applikasjonen, slik at Office-dokumenter kan nås og deles fra enhver maskin med Internett-aksess. Dokumentene lagres da i tilknytning til brukerens Windows Live ID-konto eller på en SharePoint-server.

Office 2007 for Windows introduserte den nye «ribbon»-grensesnittet hvor de tradisjonelle verktøylinjene er flyttet inn i en slag faner. Et tilsvarende brukergrensesnitt blir nå også å finne i Mac-versjonen av Office, men Microsoft ser ikke ut til helt å ha landet på hvordan dette skal se ut. Brukergrensesnittet som vises i bildet ovenfor er derfor ikke nødvendigvis det som kommer i den endelige versjonen av Office 2011.

Den siste av de store nyhetene i Office 2011 er at Entourage blir erstattet med Outlook. Dette har i og for seg vært kjent siden 2009, men Microsoft forteller nå litt mer om hva dette innebærer. Det skal ikke bare dreie seg om et navnskifte, men et helt nytt produkt som utnytter Exchange Web Service-protokollen og er basert på Cocoa, et av rammeverkene for applikasjonsutvikling i Mac OS X.

Outlook for Mac skal blant annet kunne importere .PST-filer fra Outlook for Windows. Dette har ifølge Microsoft vært blant de viktigste ønskene fra kundene. Programmet være basert på en filbasert database som støtter Spotlight-søk og sikkerhetskopiering ved hjelp av time Machine. Den skal også støtte funksjonalitet for rettighetsstyring av informasjon, slik at sensitiv informasjon ikke kan sendes til personer som ikke har rettigheter til å få tilgang til innholdet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.