Outlook sikkerhetsoppgradering ferdig

Nå har det kommet en oppdatering til Outlook som sikrer mot virus.

Senest i forrige uke stod det å lese på Microsofts nettsted at sikkerhetsoppdateringen til Outlook var klar om to uker. I dag står det at den kan lastes ned.

I tillegg til det selvsagte gjør oppdateringen også endringer som kan være mindre ønskelige for enkelte. Og det uten å gi noen mulighet til å avinstallere. Det er derfor lurt å lese nøye igjennom endringene før man går til det skritt å legge det inn. Det er også nødvendig å legge inn en oppgradering av Office for å få en fullstendig oppgradering.

Endringene er som følger:

  • Sikkerhet som gjør at det blir umulig for brukere å motta visse vedlegg. Dette inkluderer eksekverbare filer, såkalte batch-filer og andre filtyper som kan inneholde eksekverbar kode.
  • Object Model Guard ber om bekreftelse før eksterne programmer får lov til å benytte seg av Outlooks adressebok eller sende e-post via Outlook, som er metodene som ble benyttet av både Melissa og ILOVEYOU.
  • Standard sikkerhetsnivå i Outlook er hevet for å øke sikkerhetsnivået på Internettilkoblingen. Dette vil beskytte brukere mot ondartede script.

Mer informasjon om oppgraderingen kan skaffes på Microsofts side om Outlook E-mail Security Update

Til toppen