Outrageous SoundMASTER mp3 spiller

Ofte er det de største pakkene som har mest inni seg, men noen ganger blir det ikke slik. Dette er tilfellet med Outrageous SoundMASTER.

MP3-spillere er snart allemannseie, og da er det jo litt viktig at man finner en som er noenlunde bra. Det letteste da er å se på de store merkene og velge en av deres modeller. De pleier å ha bra priser på grunn av volum og har god support. En annen måte å tenke på er at de små firmaene gjerne jobber enda hardere enn dette for å klare å karre til seg en liten bit av markedet. For å få til det må de tilby produkter som er bedre enn de anerkjente merkene til en lavere pris. Selv da kan de slite litt.

Outrageous er en rimelig fersk aktør på markedet, og har til nå fått mest publisitet for skjermkortet sitt som hadde høy ytelse og rimelig lav pris. Nå har de tatt et steg til for å leve opp til navnet sitt - Outrageous Multimedia.

MP3-spilleren som dukket opp hos digi.no denne uken skilte seg ved første blikk ikke særlig fra resten av spillerne på markedet. Til å begynne med. I likhet med mange andre spillere er hele enheten delt opp i to deler - en liten skriver som brukes til å legge musikk på minnekortet og en spiller for å høre på musikken. Logikken er grei; spilleren blir mindre hvis man skiller ut skriveren som en egen enhet.

Spilleren leveres med ett 16MB kort, og det er ikke mer enn 3-4 sanger i CD-kvalitet. Man kan kjøpe 32MB kort fra leverandøren og større kort fra andre steder, og etterhvert som større kort kommer på markedet blir kapasiteten etter hvert bra. Denne spilleren har i tillegg plass til to kort i motsetning til de fleste andre som kun tar ett. Spilleren bruker også ett vanlig walkman-batteri (AA) og det er litt mer hendig enn det flate batteriet som brukes av mange andre spillere. Størrelsen lider litt på grunn av det, men ikke nevneverdig. Enkelte av spillerne på markedet er jo nesten for små uansett.

En liten ulempe med spilleren er at det ikke følger med driver for Windows 2000, og det finnes ingen på nettstedet til Outrageous, samt at spilleren bruker en parallellkabel for overføring i stedet for USB. Den store parallelltilkoblingen gjør sitt til at skriveren blir litt stor, men denne skal stå hjemme uansett, så det er ikke noe å bry seg mye om. Ifølge importøren er Windows 2000 drivere under utvikling og vil bli lagt på nettstedet deres så fort de er ferdige.

For å komme til det som er viktig med en MP3-spiller, så er lyden meget bra. Faktisk skiller den seg ut som en av de bedre jeg har hørt på. Selv ikke med fullt volum klarte vi å få den til å forvrenge lyden, og den egnet seg veldig bra til alle typer musikk vi la inn på den. Her var vi igjennom ting som Madonna, Jewel, Everlast, Leonard Cohen, DJ Jurgen og DJ Tiësto - med andre ord ganske variert.

Musikkopplevelsen på denne spilleren var meget positiv og frister absolutt til gjentakelse. Siden folk oppfatter lyd forskjellig og har forskjellige krav til spillere er det kanskje bedre å anbefale å prøve spilleren enn å komme med en absolutt anbefaling. Det er nok, dog, ikke mange som vil bli skuffet over spilleren hvis de prøver den.

Spesifikasjonene er, i følge leverandøren:

Spiller
Størrelse 62x58x18mm
Vekt 40g pluss batteri
Lagringsmedia Multimedia memory card
Signal-to-noise ratio >85dB
Forvrengning 0.01 ~ 0.1%
Frekvensområde 20Hz - 20kHz
Batteri 1 stk AA
Avspillingstid opptil 10 timer
Skriver
Størrelse 79x70x20
Vekt 80g
Utvidelse En kortplass til Multimedia memory card
Overføringsprotokoller ECP/SPP/EPP
Spenning DC 9V / > 100mA (kommer fra tastaturplugg)
PC tilkobling Parallell

Startpakken koster 1180,- inklusiv moms. Du får da spiller, skriver, høretelefoner, kabler, batteri og 17MB minne. For 484,- kan du kjøpe en ekstra spiller. Distributør i Norge er Itegra Distribusjon AS.

Til toppen