ANALYSER

Outsiderne vinner fram innen sikkerhet

Markedet for IT-sikkerhet vokser kraftig, og «andre leverandører» vokser mest.

22. juni 2009 - 15:54

Analyseselskapet Gartner har offentliggjort sine anslag over markedet for sikkerhetsprogramvare i 2008, inkludert programvare nedfelt i dedikert apparatur.

De sier markedet vokste med 18,6 prosent til 13,5 milliarder dollar fra 2007 til 2008.

Dedikert apparatur viste særlig vekst, spesielt innen informasjonsvern og unntakshåndtering, e-post og web-gateway, med henholdsvis 50 prosent, 37,7 prosent og 29,9 prosent vekst.

Den høye vekstraten innebærer at markedet ikke er spesielt påvirket av den økonomiske nedgangen, og at sikkerhet er høyt prioritert av bedriftsledere, konstaterer Gartner.

En annen observasjon er at de fem store leverandørene, Symantec, McAfee, Trend Micro, IBM og EMC, taper markedsandeler til fordel for kategorien «andre», det vil si mindre aktører. Det gjenspeiler, ifølge Gartner, at markedet for sikkerhetsprogramvare er dynamisk, og at mindre aktører, nye aktører og spesialister kan effektivt utfordre de store.

Den viktigste pådriveren for å investere i IT-sikkerhet er behovet for å sikre IT-infrastruktur mot et økende antall angrep som er stadig mer avanserte og målrettede.

I Nord-Amerika og Vest-Europa er overholdelse av nye offentlige regler et viktig motiv.

I 2009 tror Gartner at markedet for sikkerhetsprogramvare vil øke bare halvparten så mye som i 2008, med en vekstrate på rundt 9 prosent. Kundene er mer bevisste i forhold til umiddelbar forretningsverdi og kostnadseffektivitet. Sikkerhet levert som abonnementstjeneste fra nettskyen vil appellere særlig til små og mellomstore bedrifter.

Rapporten selges fra Gartners nettsted: Market Share: Security Market, Worldwide 2008.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.