Over 1000 IT-jobber forsvunnet

De store sliter i Sverige.

Over 1000 IT-jobber forsvunnet
Logcia, med toppsjef Andy Green i spissen, er ett av selskapene som har måtte ty til oppsigelser i det svenske markedet. Selskapet har også sagt opp en rekke ansatte ved det norske kontoret, etter at de ble kjøpt opp av CGI tidligere i år. Bilde: Per Ervland

Over 1000 arbeidsplasser har forsvunnet fra de store globale outsourcingsselskapene i Sverige det siste året. Det melder IDG.se på sine nettsider tirsdag.

Selskaper som Logica, Tieto, Fujitsu og HP har kuttet kraftig i sine svenske virksomheter. Årsaken er en kombinasjon av prispress og stagnerende markeder.

– Kunder utsetter beslutningene. De forventer også at de skal få mer for mindre penger, og det gjør at vi får overtallighet, sier Logicas direktør for Sverige, Bjørn Ivroth til IDG.se.

Nedgangen rammer først og fremst de største aktørene.

– De større globale aktørene er de klart mest pressede akkurat nå. De vil gi inntrykk av at prisene har stabilisert seg eller øker, men da ser de bare på noen utvalgte nisjer. Faktum er at prisutviklingen går feil vei. Disse selskapene har mye «mainstream» systemutvikling. Alle tilbyr disse tjenestene og derfor er konkurransen knivskarp, sier analytiker Christian Lee ved analyseselskapet Redeye i en kommentar.

De lokale svenske aktørene har i større grad satset på nisjer, og er dermed ikke så berørt av prisfallet, mener analytikeren.

I Norge har trenden ikke vært like merkbar. Graden av outsourcing i det norske markedet er lavere enn i Sverige, men også her har aktører som HP og Logica kuttet i sine staber.

Digi.no kunne melde at HP tidligere i høst har kuttet seks stillinger. Selskapets norske direktør, Anita Krohn Traaseth, sa at det ville bli vanskelig å få jobb i selskapet fremover. For et par uker siden kunne vi også fortelle at Logicas norske avdeling kutter 10 prosent, eller 50 stillinger, for å spare penger.

Les mer om: