JUSS OG SAMFUNN

Over 2000 vil ha privat domenenavn

Blir det Siv eller blir det Willy som stikker av med jensen.priv.no?

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juni 2011 - 15:07

Tidligere i år ble det besluttet at også privatpersoner skal kunne benytte seg av norske domenenavn. Siden den 6. juni har Norid fortløpende registrert søknader fra privatpersoner. Per den 10. juni hadde Norid mottatt rundt 2000 søknader om 1600 ulike domenenavn. I motsetning til registrerte virksomheter, kan privatpersoner bare søke om et underdomene til priv.no.

Den 15. juni klokka elleve gjennomfører Post- og teletilsynet en offisiell loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av de første innkomne søknadene under priv.no Trekningen finner sted i Samferdselsdepartementets lokaler i Oslo.

Ifølge Post- og teletilsynet er loddtrekning er valgt som en rettferdig metode for behandling og tildeling, siden flere av domenenavnene har flere søkere.

Klokken 10 på torsdag åpner imidlertid mottaket for priv.no for fullt. Fra og med dette tidspunktet skjer søknadsbehandling etter prinsippet om «førstemann til mølla».

Ifølge Post- og teletilsynet er det ingen som har fortrinnsrett til et privat domenenavn. Det betyr at hvem som helst kan søke om hvilket som helst domenenavn, så lenge navnet ikke er i strid med norsk lov eller bryter med andres rettigheter. Man kan registrere eget navn, et familienavn eller et hvilket som helst annet navn eller begrep under priv.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.