SIKKERHET

Over 3.000 fikk SMS fra fylkeskommune om å følge 17-årings Twitter-konto

Illustrasjon.
Illustrasjon. Bilde: Colourbox
2. juni 2020 - 07:42

3.100 personer mottok i helgen en SMS fra Viken fylkeskommune om å følge den private Twitter-kontoen til en 17 år gammel gutt.

Videre sto det i SMS-en at dersom ikke oppfordringen fra fylkeskommunen ble fulgt, ville både filer, meldinger og familiemedlemmer bli «terminert for godt», ifølge NRK.

17-åringen, som på kort tid fikk over 50 nye Twitter-følgere, skjønte selv lite av det som skjedde. Det viste seg nemlig raskt at meldingen hadde blitt sendt ut fra ukjente personer som hadde skaffet seg tilgang til fylkeskommunens SMS-system.

– Vi ser alvorlig på dette og vil til bunns i hva som har skjedd. Vi vil prøve å spore opp avsenderen og finne ut hvordan dette kunne skje. Så vil vi sammen med politiet vurdere hva vi gjør videre, sier digitaliseringsdirektør Anders Aagaard Sørby i Viken.

Hendelsen skjedde kun en drøy uke etter at personopplysninger fra nærmere 5.000 lærlinger i Viken fylkeskommune ble lagt ut på fylkets nettside. Sørby setter ikke de to hendelsene i sammenheng.

Helsedepartementet i Storbritannia ber folket om bloddonasjoner. Et hackerangrep har satt kjepper i hjulene for mye av den daglige sykehusdriften på flere av London-sykehusene.
Les også

London: Akutt blodinnsamling etter hackerangrep mot sykehus

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.