Over 500 kvinner på IKT-konferanse

Nesten like mange IT-kvinner som IT-menn strømmer i disse dager til en IKT-konferanse i Oslo.

digi.no skrev onsdag at IT-bransjen lider av mangel på kvinnelige IT-ledere og en oppfatning om at det akkurat nå er bedre å jobbe i andre bransjer.

Den Norske Dataforenings "Software 2002" er en av Norges største faglige konferanser innenfor IKT og arrangeres for 18. gang i år. Tredagerskonferansen trekker fulle hus og en uformell opptelling av deltakerne viser at kvinnene slett ikke glimrer med sitt fravær.


Mer enn fem hundre av dem har stukket innom SAS Scandinavia i Oslo. Det innebærer at hele 40 prosent av deltakerne på konferansens første dag var kvinner.

- Vi gjorde en opptelling av kjønnsfordelingen på Software av ren nysgjerrighet, som følge av det fokus som har vært på disse problemstillingene den siste tiden, sier leder for arrangementskomitéen, Jan B. Sørensen i en pressemelding.

En av de kvinnelige deltakerne er Maj-Britt Nilsen, som sammen med to kvinnelige kolleger fra Bergen Kommune har fløyet over i ens ærend for å delta på temaet virksomhetsportaler.

- Jeg kjenner meg ikke igjen når det handler om å rømme bransjen, sier IT-prosjektlederen. - På vår avdeling i Bergen Kommune er det faktisk en 50-50 fordeling av menn og kvinner, så det kan jo hende at vi får et feilaktig inntrykk av fordelingen mellom kvinner og menn i bransjen.

Hun har ingen planer om å forlate den.

Administrerende direktør for Dataforeningens Servicekontor, Tone Dalen, blir gledelig overrasket når hun får høre om kjønnsfordelingen.

Dataforeningens medlemsregistre er selv skjevfordelte. Bare noen og tyve prosent av medlemmene er kvinner.

- Det var gledelig. Sannelig om jeg vet hvorfor. Kan det være fordi kvinner er flinkere til å bruke kompetanseskapende nettverk for faglig, profesjonell egenutvikling, spør hun.

Til toppen