Over 60 apps lastet ned per iOS-enhet

Apples App Store passerer ny milepæl.

Over 60 apps lastet ned per iOS-enhet

Apples App Store passerer ny milepæl.

Apple kunngjorde i helgen at antallet applikasjoner som har blitt lastet ned til iOS-enheter fra selskapets App Store har passert 10 milliarder.

I forkant av kunngjøringen publiserte Horace Dediu i analyseselskapet Asymco et blogginnlegg hvor han skriver at antallet applikasjoner som i gjennomsnitt har blitt lastet ned til hver solgte iOS-enhet, er på over 60.

Apple har nådd denne milepælen på 31 måneder, under halvparten av tiden selskapet brukte på å nå det samme antallet nedlastinger av musikkspor gjennom iTunes.

Ifølge Dediu øker fortsatt applikasjonsnedlastingen raskere enn veksten i antallet brukere. Han skriver at høsten 2008 hadde hver iPhone/iPod touch-bruker i gjennomsnitt lastet ned 10 applikasjoner hver.

Det var britiske Gail Davis i Orpington, Kent, som lastet ned applikasjon nummer 10 milliarder. Etter å ha lastet ned spillet Paper Glider, ble belønnet med et gavekort i iTunes på 10 000 dollar.

Ifølge Apple finnes det nå mer enn 350 000 applikasjoner i App Store, hvorav 60 000 er laget spesielt for nettbrettet iPad. Disse tilbys brukere i 90 land.

Ifølge Dediu inkluderer ikke tallene fra Apple oppdateringer til allerede installert programvare. Han forutsetter dessuten i sitt regnestykke at alle solgte enheter fortsatt er i bruk.

Til toppen