NEDBEMANNING

Over 800 Ericsson-ansatte mister jobbene sine

820 ansatte i det telekomselskapet Ericsson mister jobbene sine som følge av omfattende innsparinger.
820 ansatte i det telekomselskapet Ericsson mister jobbene sine som følge av omfattende innsparinger. Bilde: Stig-Ake Jonsson / Reuters / NTB scanpix
NTB
29. nov. 2016 - 12:31

Stockholm (NTB-TT): 820 ansatte i det svenske telekomselskapet Ericsson må forlate jobbene sine på to fabrikker i Sverige.

Det er resultatet etter de lange forhandlingene mellom bedriften og arbeidernes fagforening IF Metall, etter at selskapet kunngjorde kuttene i oktober.

– Tøff beskjed

De til sammen 820 personene er fordelt på fabrikker i Kumla og Borås i Sverige.

– Det var en tøff beskjed å gi våre medarbeidere i begynnelsen av oktober, og dette har selvfølgelig vært en vanskelig tid. Alle har ventet på at forhandlingene skulle avsluttes slik at det kunne komme en tydelig beskjed, sier Maj-Britt Arfert i Ericsson til TT.

I tillegg skal et par tusen tjenester innenfor bedriftens forskning og utvikling, samt innen administrasjon og salg, kuttes i bedriftens omfattende innsparingspakke.

Den kriserammede bedriften har forsøkt å kutte kostnadene sine med 10 milliarder svenske kroner mellom 2014 og 2017.

Onsdag forrige uke ble det rettet korrupsjonsanklager mot selskapet, som hevdes å på systematisk vis ha sikret seg kontrakter ved å betale bestikkelser.

Ericsson har avvist disse anklagene, men har innrømt utstrakt brukt av såkalte mellommenn på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.