Over en halv million GameCube-bokser solgt første uke

Nintendo opplyser at selskapet har solgt i et opplag på over 500.000 enheter av sin nye spillboks GameCube. Spillmaskinen har vært i salg i USA i bare én uke, og passerer dermed salget av Microsofts videospill Xbox.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Nintendo solgt ut nesten hele førsteopplaget som er sendt ut til amerikanske forhandlere, og et nytt opplag på 125.000 bokser er allerede godt på vei inn i spillbutikker i USA.

Den japanske spillprodusenten hadde gjort klar totalt 740.000 GameCube-konsoller til lanseringen 18. november, og 80 prosent av dette opplaget gikk ut til forhandlere i USA.

Microsoft har ennå ikke gått ut med offisielle salgstall for sin nye spillmaskin Xbox, men analytikere har anslått at omlag 300.000 spillmaskiner ble sendt ut til lanseringen 15. november. De fleste av disse ble solgt ut i løpet av få dager (se relatert sak under). Mens Xbox og Sonys Playstation2 prises noe høyere (rundt 300 dollar i USA) og satser på spill mot et ungdommelig publikum, har Nintendo markedsført GameCube som et mer familievennlig spilltilbud, og dessuten lagt seg et godt stykke lavere i pris (199 dollar).


Nintendo opererer nå med salgsprognoser på rundt 1,3 millioner spillkonsoller innen utgangen av året, mens Microsoft har uttalt at selskapet forventer å selge mellom en million og halvannen millioner enheter av sin Xbox før nyttårsrakettene markerer overgangen til 2002.

Les mer om:
;