Over i svart med høyere timepris

Creuna har snudd trenden etter flere år med store underskudd. Nå går timeprisen opp.

Creuna har snudd trenden etter flere år med store underskudd. Nå går timeprisen opp.

Creuna tapte nesten 70 millioner kroner i årene 2001 til 2003, men snudde skuta i 2004, melder Finansavisen.

Konsulentselskapet har gått igjennom store endringer, med salg av Creuna Design, og betraktelig kutt i arbeidsstokken. Nå er det totalt 120 ansatte i selskapet, hvorav 30 jobber i Norge, 50 i Danmark og 40 i Sverige.

Fjorårets omsetning på 89,95 millioner er en økning på 15,6 prosent fra året før. Og et resultat på 6,4 millioner er svært mye bedre enn 19,4 millioner i minus, som de fikk i 2003.

Den norske delen av selskapet klarer så vidt å gå i pluss. Omsetningen falt noe fra i fjor, til 17,7 millioner, som ikke gir all verdens omsetning per hode. Konsulentene har likevel mye å gjøre, hevder markedsdirektør Espen Jacaobsen, det er timeprisen på gamle avtaler det er noe galt med.

- Vi har en meget god utnyttelsesgrad. Imidlertid har vi en del gamle løpende kontrakter hvor den avtalte timeprisen var lav. Timeprisen ved nye avtaler er langt bedre og dette vil merkes ettersom avtaler fornyes og nye avtaler inngås, sier Jacobsen, til Finansavisen.

En gammel husleiekontrakt fra toppen av it-boomen for fem år siden skal også reforhandles, en prosess som skal gi store besparelser.

Til toppen