Over tusen ubesatte utvikler-stillinger

Norske arbeidsgivere trenger flere utviklere og færre konsulenter, viser nye tall fra stillings-markedet.

Over tusen ubesatte utvikler-stillinger

Norske arbeidsgivere trenger flere utviklere og færre konsulenter, viser nye tall fra stillings-markedet.

Det er en kjent sak at det norske arbeidsmarkde er stramt, og at det er mange bedrifter som sliter med å få tak i folk. IT-bransjen er intet unntak, og det ligger nå mange ubesatte stillinger ute på nettet.

Rubrikk.no er et nettbasert rubrikkselskap som satser på å samle alle rubrikkannonser på ett sted ved å samle inn rubrikkannonser fra konkurrenters tjenester, i tillegg til sine egne og partneres annonser. De samler også inn stillingsannonser fra store bedrifters hjemmesider.

Dette gir de muligheten til å hente ut oversikt over hva som finnes av stillinger i blant annet IT-bransjen, og det jør det også mulig å se hva slags jobber brukerne søker etter.

Ifølge markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no er det nå hele 1047 ledige utvikler-stillinger i Norge. Det er 24 posent mer enn da han gjorde en tilsvarende sjekk i mars i år.

- 256 bedrifter har slike annonser ute, sier Osmani til digi.no.

Det er en oppgang på 13 prosent fra 226 bedrifter i mars.

Tandberg topper listen over de som skal ansette flest utviklere. De har 30 åpne stillingsannonser. Deretter følger Bekk Consulting (19) TietoEnator (18) PetroOnline (13) Computas (12) A-pressen (10) og Avenir (10).

Forøvrig ligger 30 prosent av annonsene hos markedslederen Finn.no.

I markedet for konsulenter er det derimot ikke vekst, i hvertfall ikke når man teller stillingsannonser. Det ligger nå 1570 ledige konsulentstillinger som er IT-relaterte, og det er 6 prosent færrenn i mars.

294 bedrifter søker nå aktivt etter IT-konsulenter, mens det var 314 forskjellige selskaper i mars.

Manpower og Bekk Consulting er de to mest markante konsulentjegerne for tiden, med henholdsvis 60 og 43 stillingsannonser.

Rubrikk.no er tredje størst i det norske rubrikkmarkedet, etter Finn.no og Zett.no. Det gir de nok trafikk til at det også blir meningsfylt å se hva slags stillingsannonser folk søker etter når de surfer rundt etter en ny jobb.

Markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no.
Markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no.

- Et meget interessant funn er at det er en markant nedgang på folk som søker etter Java-stillinger via våre tjenester. Nedgangen er på 10 prosent per måned både fra mars til april og fra april til mai, sier Osmani til digi.no.

Det skyldes nok ikke en generell nedgang før sommeren, for med SAP-stillinger går det motsatt vei.

- Samtidig er det en oppgang på over 20 prosent fra måned til måned på folk som søker etter SAP stillinger via våre tjenester, sier Osmani.

Forøvrig er det nå 98 stillingsannonser fordelt på 17 nettsteder som søker etter personer med SAP-kompetanse. Det er en nedgang fra 118 ledige SAP-stillinger i mars.

    Les også:

Til toppen