BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overbelastning kan splitte Internett

Internett vokser så raskt at det vil være umulig å beholde et globalt kompatibelt system. Dette mente flere av deltakerne på en teknologikonferanse i Budapest denne uken.

Morten Øverbye
1. okt. 1997 - 16:32

Internetts tekniske ryggrad, infrastrukturen som syr sammen alle nettene som utgjør Internett, er i ferd med å knekke under for trafikkmengden.

Det er Reuters som rapporterer dette etter den europeiske rundebordskonferansen i Budapest. Blant deltakerne som uttrykte sin bekymring under konferansen, var David Peterschmidt, president i det amerikanske dataselskapet Inktomi.

- Det er nå rundt 100 millioner dokumenter på Internett, og dette antallet vil øke til 800 millioner i år 2000. Så om du tenker på alle brukerne og alle dokumentene, er det virkelig i ferd med å bli vanskelig å få transportert alt sammen effektivt, sa Peterschmidt og viste til rapporter om at trafikkmengden på Internett dobles i intervaller på 90 dager.

Eric Benhamou, toppsjefen i nettverksselskapet 3Com, sa seg enig i denne beskrivelsen. Han mente derfor at nettbrukere i fremtiden ville abonnere på suplementerende kjernenettverk, eller nettverk som opererer ved siden av Internett, for å få raskere tilgang og mulighet til å overføre større datamengder.

- Over tid vil vi trolig få en situasjon der vi har flere kjernenettverk med dagens Internett som ett av disse nettverkene, muligens som en kjerne for standardkommunikasjon. Fremtidens nettverk vil være mer intelligent, med flere lag og flere valgmuligheter, spår Benhamou.

Robert Madge, eier av engelske Madge Networks, uttalte seg kritisk til en utvikling som kunne begrense den universelle tilgangen og kompatibiliteten til dagens Internett.

Benhamou mente imidlertid at denne kompatibiliteten kunne beholdes, men at brukerne måtte betale mer for høyere tjenestenivåer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.