"Overclock'ernes" norske mekka

Har du interesse for data, kan denne siden muligens hjelpe deg med bedre pengetips enn finanstjenestene.

Har du interesse for data, kan denne siden muligens hjelpe deg med bedre pengetips enn finanstjenestene.

Såkalt overclocking (eller overklokking, som enkelte har oversatt det til i her hjemme) er et fenomen der man tvinger en tregere og rimeligere prosessor til å kjøre i en høyere hastighet. Ytelsesforskjellen utgjør ofte en stor forskjell, og brukeren har dermed spart en god del penger.

Tidligere var denne virksomheten ganske upopulær og kun brukt av de med mye tid og inngående kjennskap til datamaskiner, siden det ikke fantes noen utførlige referanser å sjekke der andre la frem sine resultater. De siste årene, derimot - og spesielt med Internetts inntog, har denne informasjonen blitt mer tilgjengelig og resultatoversiktene har blitt større.

Dette er ideen for det norske nettstedet overklokking.no. Siden overklokking er en aktivitet med mål om å spare penger, er det mest unge mennesker med dårlig råd som driver med det. Å ha et nettsted på norsk vil hjelpe hovedsaklig på to måter - for det første ved at de som ikke er altfor stødige i engelsk kan få informasjonen, og også at man får informasjon om hvor utstyret kan skaffes i Norge.

Hoveddelene på den nye siden er følgende:

  • Galleri over modifiserte kabinetter
  • Vifteguide der leseren kan sammenligne forskjellige kjølevifter
  • Veiledning for å få maksimal ytelse
  • Artikler om flere aspekter ved datamaskiner
  • Nyheter
  • Tester

Sidene til overklokking.no var tilgjengelig da digitoday testet dem i dag, men tilgjengeligheten kan ikke garanteres før lanseringen 1. februar.

Til toppen