Overdrevet om ID-konflikt mellom Microsoft og Sun

Sun-Microsoft-konflkten om ID-kontroll på Internett er overdrevet, mener John Worrall i RSA Security.

Sun-Microsoft-konflkten om ID-kontroll på Internett er overdrevet, mener John Worrall i RSA Security.

Når det gjelder teknologi for tilgangs- og identitetskontroll for Internett-baserte applikasjoner og tjenester, har sikkerhetsselskapet RSA Security solide bein i begge leire, det vil si Microsoft og den Sun-ledede Liberty Alliance.

RSA har samarbeidet tett med Microsoft i mange år, og er samtidig medlem av Liberty. I dag ble det kunngjort at selskapets kode har erobret enda en nøkkelposisjon innen Microsofts serverbaserte ID-tjenester.

- Det er helt åpenbart at det vil være et vedvarende ønske om konkurranse innen tilgangs- og ID-kontroll, sa RSAs globale markedsansvarlige John Worrall ved åpningen av selskapets årskonferanse i Amsterdam.

- Fra vårt perspektiv har det vært unødvendig mye støy rundt rivaliseringen mellom Sun og Microsoft på dette feltet.

Microsoft la for to år siden om hele sin Passport-strategi, og har siden søkt å fremme standarder som konkurrenter kunne enes om.

- ID-tjenester på nett må kunne snakke med hverandre. Microsoft forstår dette behovet for interoperabilitet. Det er viktig for dem også. Det er en bra rolle for RSA å bygge broer på dette feltet. Vår oppgave er å hjelpe våre kunder dra fordel av enhver plattform.

Til toppen